Zonnige winterwandeling

Ruim twintig wandelaars hadden het er toch maar op gewaagd na een nacht vol regen. Het bleek een uitgelezen dag met alleen maar zon voor Amalia’s winterwandeling naar Zondereigen en Zwart Goor op zaterdag 28 december 2013. 

Het weer was dan wel fantastisch om te wandelen, maar de regen die vooraf was gevallen, had wel gezorgd voor heel veel plassen in de zandwegen. Dus het was opletten geblazen.

       

                                      

 

Door de landinrichting Zondereigen was bij Het Moer een nieuw traject in de Kerststallenroute van Zondereigen naar Merksplas mogelijk. Hier lopen we over de Noordermark.

 

 

Toch wel jammer dat het oude – meestal heel natte – pad langs het kapelletje is verdwenen en wordt getransformeerd tot een ruilverkavelingsweg.

 

 

Op weg naar het Lipseinde

 

 

Op de achtergrond de oude Moermolen waarmee tevergeefs is geprobeerd Het Moer te ontwateren.

 

 

 

Antoon deelt de koffiebonnen voor de lunch uit……

 

 

…. en rekent voor ons af in ’t Koffiepotje.

 

 

 

Aan tafel in ’t Koffiepotje van het Zwart Goor.

Na onze lunch in het Zwart Goor konden we de Bosklappershut voorbij lopen.

 

 

Maar Antoon gunde ons nog een pauze bij de kerststal van Zondereigen.

 

 

Kennen jongeren nog wel het woord ‘teil’,  vroegen we ons bij de kerststal af. Die vraag was het begin van nog een heleboel woorden die langzaam in de vergetelheid geraken.

 

  

 

De ezel die helemaal uit Weelde-statie is komen lopen komt ook eens kijken. De kachel was vandaag echt niet nodig om je aan op te warmen.

 

 

Omgewaaid of in het kader van de landinrichting omgehakt? We misten sowieso veel bomen op onze wandeling. Hopelijk komen er langs de nieuwe ruilverkavelingsweggetjes nog terug; de berm is breed genoeg.

 

 

Langs de Dodendraad weer terug naar Baarle waar we precies na zes uur stappen (en rusten) weer terug waren. En waar Antoon de meewandelaars bedankte voor het gezelschap, anders had hij het op zijn eentje moeten doen. Graag gedaan, riepen we in koor.

 

 

De paden waren nat, maar de wandeling was prachtig met dank aan Harry Benschop voor de foto’s!

Scroll naar boven