Oktober: Zonnige lange herfstwandeling

Op zaterdag 27 oktober verzamelt een groep wandelliefhebbers zich tegen negen uur in het Heemhuis. Bij vertrek met de auto naar de St.Salvatorkapel, verwonderen we ons over het geringe aantal deelnemers, terwijl het toch zeer goed weer is. Vanaf de kapel gaan we te voet op pad. We lopen in de zon en de temperatuur is ideaal. Antoon van Tuijl gidst ons eerst van de Kievit via een zandbaantje langs de achterkant van Landgoed Kievitshof tot aan de Kievitsloop.

 

Verzamelen bij de Kapel van Nijhoven

Nieuwe route
Langs deze waterloop heeft de Landinrichting vorig jaar stroken natuur aangelegd met waterbergingen, ruigtes, poelen en onderhoudspaden. Die laatste geven ons nu de kans een nieuwe route te volgen. We komen op plekken waar wandelen eerst absoluut niet mogelijk was. Wat een weidse ruimte heeft ons Baarlese land hier!

Wat een weidse ruimte heeft ons Baarlese land hier!  

Om half elf staan Ria en Els bij Groot Bedaf klaar met een goed bakske koffie. Ook de voedzame koeken ontbreken niet.
Antoon heeft het zo geregeld, dat we door een paar percelen met nieuwe natuur van Staatsbosbeheer kunnen trekken. Via een speciaal ‘bruggetje’ komen we daarna in Landgoed de Schrieken. Daar wordt het extra genieten van de herfst. De grote vijvers weerspiegelen de kleurende boompartijen schitterend. We steken daarna de Poppelse weg over en blijven enige tijd de Poppelse Leij volgen. Daar zijn we op weg naar grenspaal 214. Die staat zo opgesteld, dat we hem alleen van op afstand kunnen zien. We genieten daar ook nog van twee zalig zwevende buizerds, hoog in de mooi bewolkte lucht.

Onze middagboterham gebruiken we op het gastvrije erf van de familie Van Zon aan het Egelsbroek. De terugweg loopt over lange rechte banen die zo kenmerkend zijn voor dit deel van ons buitengebied.

Vanaf de Heikant vinden we via de Klappeistraat de Keizershoek en even later de St. Salvatorkapel. Met zo’n vijftien kilometer in de benen kunnen we beginnen aan een rustig vervolg van een mooie zaterdag.

Het was een heerlijke wandeldag. Dank aan Ria en Els voor hun perfecte koffievoorziening. Ook dank aan de familie Van Zon voor de gastvrijheid. Tot een volgende keer. Een deelnemer. 

Hier de route die we hebben gedaan. Misschien zelf ook een keertjes wandelen?

Scroll naar boven