Zeer geslaagde wintersamenkomst

foto 01 wintersamenkomst in aula cultuurcentrum

Om twee uur ’s middags waren vier vrijwilligers van heemkundekring Amalia van Solms begonnen met de voorbereiding van het diner. Enkele uren later lieten vijftig leden van de heemkundekring het zich goed smaken tijdens de Wintersamenkomst in het Cultuur Centrum Baarle. Daarna werden ze nog vergast op een optreden van Straf Poejer.

Onder de bezielende leiding van kok Tjalling Buursma is er vier uur hard gewerkt in de keuken van het Cultuur Centrum. Het lukte hem om van de vier vrijwilligers een goed op elkaar ingespeeld kookteam te maken, dat de forse klus heeft geklaard. Op het menu een gezonde wintermaaltijd, met lokaal ingekochte ingrediënten, voor een speciale prijs van de Jumbo als sponsor van de heemkundekring. Tjalling zorgde er ook voor dat het opdienen, daar waren drie extra vrijwilligers voor nodig, vlekkeloos verliep.

wintersamenkomst3
wintersamenkomst5

Sfeer

Direct bij binnenkomst was de sfeer in de aula heel gezellig, ook al door de tafelversieringen van Femie. Onder het genot van een drankje werd er volop gepraat, herinneringen opgehaald en uitgekeken wat de Wintersamenkomst zou brengen. Want het zou anders worden als vroeger. Vorig jaar had Amalia van Solms al gezocht naar een andere invulling van de kerstvieringen, maar toen gooide corona roet in het eten en kon het niet doorgaan. Uit de reacties achteraf bleek dat het nieuwe concept aan de verwachtingen voldeed, zo niet een schot in de roos was.

Werd het eten nog uitgeserveerd vanaf de bar, voor een ijsje moest men in de benen naar het ijskarretje van D’n Italjaan.

wintersamenkomst4

Theatergezelschap Straf Poejer

Na nog een drankje te hebben opgepikt, was het de beurt aan Straf Poejer en zijn maten. De lach was niet van de lucht. Iedereen deed mee, eentje werd uit het publiek gepikt en getransformeerd tot ‘paard’ en een ander tot een echte koningin met kroonjuwelen.

Al met al een zeer geslaagde Wintersamenkomst op dinsdagavond 15 november. De toon is gezet en volgend jaar maken we er opnieuw een feestje van.

wintersamenkomst2
Scroll naar boven