Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Coördinator en doelstelling

Coordinator: Harry Benschop

Doelstelling: het inventariseren en documenteren van nog bestaande zandwegen en paden (zogenaamde Trage Wegen), het doen van onderzoek naar de historie van vroegere wegen en paden en waar mogelijk, in overleg met (overheids)instanties, ijveren voor het behoud of terugkeer van zoveel mogelijk oude paden en voetwegen.

Image

 

Realisaties

Actief sinds 2005.

De werkgroep was bezig met zich te documenteren over de Franse Baan en de Visweg. Hiertoe werden opmetingen gedaan en foto’s gemaakt. Andere vroegere historische paden zullen ook vastgelegd worden. Bekend zijn de zogenaamde Kerkepaadjes, de weggetjes waarlangs men vanuit de diverse buurtschappen “ter kerke ging”.

In samenwerking met Erfgoed Hoogstraten werd de Tikkenhaenweg tussen Hoogstraten en Castelre in ere hersteld. Er is ter plekke een nieuwe wandelroute gerealiseerd, dei in 2012 officieel in gebruik genomen werd.

  

Opening van de Tikkehaenweg door de pastoor en Harry Benschop, coordinator van de betreffende werkgroep.

Image

 

Planning

De werkgroep is momenteel bezig om een ommtje te realiseren ten Noorden van Baarle-Nassau. Tevens blijft de werkgroep zich inzetten voor het behoud van zandwegen en paden in overleg met de gemeente.

Image