Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Coördinator en doelstelling

Coördinator:

Jan Broos   pasfoto jan broos 500px   
 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


Doelstelling: genealogen die in dezelfde families zijn geïnteresseerd, met elkaar in contact brengen en het vastleggen van alle informatie op dit gebied welke via diverse kanalen wordt aangeleverd.  Binnen onze Bibliotheek en Documentatiecentrum is de werkgroep actief bezig met uitbreiding en het beheer van het genealogisch archief. Dit archief kan door iedereen tijdens de openingsuren van het Heemhuis geraadpleegd worden.

Schenkingen van genealogische gegevens, bidprentjes, foto’s en rouwbrieven worden in dank aanvaard. Ook bestaat de mogelijkheid om deze voorwerpen te laten invoeren op onze computer, waarna u ze meteen weer mee naar huis mag nemen. Zowel door schenking als door digitalisering blijven de gegevens bewaard voor het nageslacht. Via het archief staan ze ook voor iedereen ter beschikking.

Klik hier voor de pagina genealogie

Realisaties

Actief sinds 1998.

In de beginperiode werden zogenaamde Genealogische Café’s georganiseerd: informele ontmoetingsdagen waarop ontbrekende informatie kon worden opgezocht in ons archief. Thans worden genealogische vragen meestal online beantwoord. Om daarbij meer mensen in te schakelen, werd een genealogisch forum opgericht.

Ook zijn genealogische boeken en documenten (bidprentjes, rouwbrieven) binnen Amalia's bibliotheek en documentatiecentrum beheerd en ontsloten. De werkgroep is er verder in geslaagd om de Burgerlijke Stand van Baarle-Hertog te digitaliseren. Die is te raadplegen op deze website en werd ook ter beschikking gesteld aan de gemeente Baarle-Hertog. 

Het archief van de parochie Sint Remigius in Baarle-Hertog werd eveneens gedigitaliseerd, waardoor dit archief gemakelijker toegankelijk wordt voor genealogen.