Schenkingen

“Onze kerntaak omvat het conserveren en in stand houden van waardevolle historische objecten die verbonden zijn met Baarle. Deze items worden geregistreerd in ons archiefsysteem, en bewaard in onze bibliotheek en diverse opslagruimtes.

Twijfelt u of wij interesse hebben in een specifiek voorwerp? Aarzel dan niet om het aan een van onze bestuursleden te overhandigen of langs te komen tijdens onze openingstijden. We zijn altijd bereid om de historische context van een object te onderzoeken voordat we beslissen of het wordt opgenomen in onze collectie.

Als u gewoon meer wilt weten over een voorwerp zonder het te schenken, bent u ook van harte welkom om langs te komen!”

Amalia verzamelt:

  • Foto’s, documentatie, rouwbrieven en bidprentjes, voor zover deze een duidelijke link met Baarle (en omgeving) hebben. 
  • Ook boeken worden aanvaard. Maar wanneer deze niet in onze bibliotheek thuishoren, zoeken we een goede bestemming hiervoor.
  • Grote voorwerpen en landbouwwerktuigen worden nooit aangenomen.
  • Kleine objecten worden eerst ter beoordeling voorgelegd. De directe link met Baarle is belangrijk, alsook de staat en de zeldzaamheid van het voorwerp. Niet-geaccepteerde voorwerpen worden aan de schenker teruggegeven aanvaarde objecten worden voor een wisselende inrichting van het heemhuis gebruikt.
  • Amalia garandeert niet dat alle schenkingen voorgoed bewaard blijven. Plaatsgebrek en herwaardering van de collectie kunnen leiden mogelijk tot het zoeken van een geschikte herbestemming.
Scroll naar boven