Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Wandelommetjes in ons heemgebied
wandeling overzicht 3

Wandelommetje Wortel Kolonie

Wortel-Kolonie is erkend als Werelderfgoed, als het eerste cultuurlandschap in Vlaanderen: statige lanen met veel rust en stilte. Door de erkenning zal het gebied nog niet direct worden overlopen, maar wacht niet te lang met dit wandelommetje, dan ben je bezoekers van verder weg nog zeker voor.

Wandelommetje Lijmbeek en Smisselbergen

Het buurtschap Lijmbeek ligt op de grens tussen Ulicoten en Meerle. Door de mensen uit Ulicoten wordt het uitgesproken als Lembeek. Aan de andere kant van de grens staat er Leembeek op het straatnaambordje.

Wandelommetje Het Merkske

In dit ommetje zetten we Het Merkske op het ereschavot. We lopen er niet langs, dat kan ook niet, maar steken het twee keer over en doorkruisen over schitterende paden een aantal beemden die langs het zo’n tien kilometer lange grensbeekje liggen.

Wandelommetje Bleeke Heide

Al meer dan twintig jaar is de Bleeke Heide in het kader van het landinrichtingsproject Baarle-Nassau getransformeerd in een natuurreservaat. Het gebied zelf is niet toegankelijk, het ommetje loopt er omheen.

Wandelommetje Hoogeindse Bergen

Hoogeindse Bergen? Nooit van gehoord zal menig Baarlenaar zeggen. Die bergen liggen net over de grens ten westen van Weelde Singel, met toppen van 35 en 36 meter hoog, vijf meter boven de omgeving uitstekend. Voor dit ommetje heeft Amalia minder platgetreden paden gezocht en gevonden: je maakt een flink rondje om de vroegere Einde Goorse Heide.