Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Wandelommetjes in ons heemgebied
wandeling overzicht 3

Wandelommetje Meske vermoord

Bijzondere gebeurtenissen of voorvallen leveren soms namen op voor plekken waar het is voorgevallen. Bijvoorbeeld ‘Mèske vermoord’ halverwege Baarle en Alphen.

Wandelommetje de Blokken

Een derde ommetje vanuit Zondereigen voert je langs het dal van de Schouwloop, door (de bijna-enclave) De Blokken, over een pad in de Gelse Bergen en langs het Gelsloopke. Ook de twee Dodendraadreconstructies zijn in dit twintigste wandelommetje opgenomen. Startpunt is bij het Vredesmonument van de Dodendraad net vóór het dorp Zondereigen.

Wandelommetje Amalia Oordeel

Met de wandelommetjes kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest, horen we bij Amalia van geboren en getogen Baarlenaren. Dat zal zeker gelden voor het gebied waar het ommetje Oordeel is uitgestippeld, want veel wandelaars zie je daar niet. Ook bij de maker van de ommetjes zat dit gebied niet echt op het netvlies. Het wordt dus gegarandeerd ‘corona-proof’ wandelen.

Wandelommetje Vorster Schoor

Dit ommetje voert je over paden in de Vallei van Het Merkske, die nog maar kort voor het publiek opengesteld zijn. Door het Antwerpse en Brabantse wandelnetwerk hebben al heel wat wandelaars de paden weten te vinden. Je steekt Het Merkske over bij Vorster Schoor.