Vroege vogeltocht 1a

Vroege vogeltocht 14 mei 2023

Tegen 5 uur in de ochtend verzamelde een elftal zich in het heemhuis om al carpoolend richting Eikelenbosch te rijden voor een zoektocht naar vogels in de Broskens en de Manke Gooren.

Vroege vogeltocht 1a

Vroege vogeltocht 2

Het was nog donker bij aanvatten van de voettocht, maar als snel kwam de zon op. Het was een gekwetter van jewelste door verscheidene soorten vogels : nachtegaal, grasmerel, koekoek, wielewaal etc… en daarnaast ook het gezoem van muggen. Wat had je anders verwacht met het warm en vochtig weer de afgelopen tijd. We mochten het baltsen van een boompieper meemaken (snelle steile vlucht naar boven en dan terug zweven). Een ree brulde om haar kalf te verwittigen te blijven liggen vanwege mogelijk nakend gevaar. Waren wij de aanleiding of de vos die over het grasland verdween?

Vroege vogeltocht 4

We zagen een reebok die ons even nauwlettend observeerde. Kikkers kwaakten in de poelen, maar de jonge kikkers die we in de bramen zochten, zagen we niet. Op de terugweg door het zompig grasveld verplaatste een koekoek zich van boom. Veel groter dan de meesten zich hadden voorgesteld en met het uitzicht van een roofvogel in zijn vlucht. Bijna terug bij het begin zat een geelgors al parmantig te zonnen boven in een boom.Vroege vogeltocht 5Vroege vogeltocht 6

Terug in het heemhuis wachtte een rijkelijk gedekte ontbijttafel op ons. Dat smaakte goed na een tocht van zeven kilometer gedurende drie uur. Bedankt Amalia.

Vroege vogeltocht 11Vroege vogeltocht 10

Scroll naar boven