Vroege vogeltocht

Amalia ziet ze vliegen…

… en hoort ze fluiten, zingen, jodelen, roepen, krassen, krijsen en tierelieren. Kortom Amalia houdt haar vroege vogeltocht op zondag 12 mei. Ja, echt waar: vroege!

Wie dit mee wil beleven – en het is een bijzondere ervaring – zal de wekker moeten zetten want de deelnemers worden tegen 05.00 uur in het Heemhuis verwacht . Klokslag dat vroege uur gaan we carpoolend naar de startplaats van de tocht.

Het doel van deze wandeling is zoveel mogelijk vogels te zien en zoveel mogelijk van hun zang te horen. Dus verrekijkers meenemen en hoorapparaten scherp stellen. Wat ook van belang kan zijn, dat we geen felgekleurde kleding dragen. Je jaagt daarmee die beesten de schrik op het lijf! Stevige waterdichte schoenen of eventueel laarzen zullen wel van pas komen.

Een kilometer of zes leggen we wel af. Daarmee zijn we ongeveer drie uur buiten. Leden en (nog)niet-leden zijn welkom. Inschrijven hoeft niet en deelname is gratis.

Amalia heeft een verrassing voor onze ‘vroege vogels’. Er wacht hen na afloop in het Heemhuis een gedekte tafel met een vorstelijk (Amalia’s stijl!) ontbijt.

Het lijkt er op dat dit een gewoonte wordt. Zeer sympathiek van ons bestuur!.

(Als deze activiteit u goed bevalt, dan hebt u gelegenheid dat te laten blijken door een gift in de donatiekist in de hal te stoppen. Onze ‘vorstelijke’ Amalia kan elke bijdrage heel goed gebruiken!)

Scroll naar boven