Voor de eerste keer langs de Mark

2018 04 07 wandeling Marrrk IMG 0740 tussen de Reeptiend en de Klokkenberg

Amalia’s eerste wandeling langs de Mark zit er op. Achttien wandelaars hebben op een schitterende voorjaarsdag een mooi beeld gekregen van de Mark tussen de Klokkenberg en Het Ginneken, het gebied erlangs en wat er nog te doen valt. Een wandeling met heel veel afwisseling, over bij de meeste onbekende paadjes.

Het begon gelijk goed. Het weiland langs de oude Markmeander ter hoogte van Ulvenhout was nog drassig van de regen van de afgelopen week. Maar het zicht op de afkalvende oever was heel bijzonder. Dat de Mark altijd al tot de verbeelding heeft gesproken, bleek even verderop richting Ginneken aan de ‘bescheiden optrekjes’ langs het water en kasteel Bouvigne.
Ook het pad langs de Aa of Weerijs was behoorlijk zompig. Daar hebben we een kijkje genomen om eens te zien hoe het er uitziet zo’n tien jaar nadat een beek onder handen is genomen. “Heel bijzonder hoe het water daar tussen de bomen door in de nieuw aangelegde oude meander stroomt”, constateerden we met z’n allen. De Prinsenhoeve iets verderop maakte het plaatje compleet. Even later werden we vanaf het bospaadje op de Trippelenberg weer beloond met het zicht op de uitgestrekte oeverlanden van de Aa of Weerijs.
Ook in het tussen de Mark en de Weerijs gelegen Mastbos is er nu weer genoeg ‘water’ te zien. Daarom zeker geen straf om er even doorheen te lopen om van de ene beek naar de andere te komen.
Weer terug bij de Mark vielen vooral de oude dreven en het zg. kamertjeslandschap op. Die dreven gaan er voor zorgen dat wandelaars na de geplande werken aan de Mark zonder last te hebben van fietsers hun weg kunnen vinden van Breda naar de grens.
De volgende Mark-wandeling van Amalia is zaterdag 7 juli. Dan pakken we zelfs de bus om vanaf Wortel naar de oorsprong van de Mark te wandelen, een afstand van een kleine twintig kilometer. Let op de aankondiging in de digitale nieuwsbrief.

2018 04 07 wandeling Mark IMG 0739 piknick
Omgevallen bomen zorgden onderweg twee keer voor de ideale picknickplek

Scroll naar boven