Februari: Volop genieten van Dongens Bont

Op dinsdag 19 februari 2013 organiseerde Heemkundekring Amalia van Solms een ontspannende  muziekavond in het Cultureel Centrum Baarle. Dongens Bont een groep bestaande uit enthousiaste muzikanten en zangers uit Dongen bezorgde de talrijk opgekomen leden van Amalia een geweldige avond.

Een avond waar de lachspieren volop werden gebruikt. En lachen is gezond dus… De ”bonte” groep bracht een optreden vol muziek, voordrachten en dans. Zo werd de alom bekende klompendas opgevoerd. Ook de “bezemheksen" vlogen in hun dans over het toneel.

Leuke voordrachten werden gedaan door een pront vrouwke met kinderwagen als "Mieke Snuf”. Ook klein Nilliske kwam aan bod. Een klein manneke dat kon dansen als de beste en dat liet hij vol overtuiging zien. Natuurlijk mogen we de zang niet vergeten en zanger Jan Jansen vertolkte een eigen liedje à la Willem Vermanderen. Heel schoon gezongen, echt waar.

De avond werd afgesloten met zang van Henk Kuppens over een zelf geschreven lied over ons Boal. Een schitterende afsluiter. Alle aanwezigen hebben volop van genoten van het optreden. Dank aan Dongens Bont!  Op zondag 3 maart 2013 om 14.00 uur  treedt de groep  ‘s middags  op voor de Alphense Heemkundekring Carel de Roy in Den Heuvel.
 

Dongens Bont in actie! Met dank aan fotograaf van dienst Leo Voeten.

Scroll naar boven