Voetbruggetje in Hannebroekpad hersteld

Het voetbruggetje is een onmisbare schakel naar de Huisvennenloop.

Het voetbruggetje in Boschoven is weer gemaakt. Eind vorig jaar was het, waarschijnlijk bij maaiwerkzaamheden in het ongerede geraakt: een leuning was eraf en het was overgroeid door bramen. Nu kun je er weer veilig overheen dankzij het werk van Adri Schoenmaker.

Het is al weer tien jaar geleden dat de heemkundekring en Toerisme Baarle het Hannebroekpad aan de noordkant van het dorp hebben ontwikkeld. Toen heeft Adri ervoor gezorgd dat het voetbruggetje er kwam. Het is een onmisbare schakel in het ommetje om bij de Huisvennenloop te komen. Bij de controlewerkzaamheden voor het wandelnetwerk, de heemkundekring neemt die in Baarle-Nassau voor haar rekening, bleek dat het bruggetje dringend moest worden aangepakt. Dat is nu na de regen en vorst gelukkig kunnen gebeuren.

Bij Toerisme Baarle is een routefolder van het Hannebroekpad gratis af te halen, zodat je het pad van 5 km lengte, met vertrekpunt bij De Poort aan de Bredaseweg, nog eens kan lopen. Met een beetje geluk hoor je onderweg de roep van de hannebroek.

Scroll naar boven