Van Gogh Zundert fietstocht werd uitstap met de auto

De weergoden lieten ons goed in de steek zaterdag 24 september. Die dag was er een fietstocht naar Zundert gepland, met een bezoek aan het Van Gogh Museum, een rondleiding langs Protestants kerkje, begraafplaats van broertje Van Gogh en kostershuis/galerie, en een lunch bij De Nonnen. De fietstocht werd een autorit, maar de geplande excursies en de lunch konden gewoon doorgaan. 20 Leden hadden zich hiervoor opgegeven en genoten van dit uitje.

502regen

In het geboortehuis van Vincent Van Gogh, tegenover het oude raadhuis van Zundert, is nu het museum gevestigd. Een gids vertelt allerlei wetenswaardigheden over zijn jeugd, zijn familie, de tijdelijke tentoonstelling die nu is ingericht in het huis, de brieven die Vincent schreef (860) waarin het vaak ging over zijn jeugd in Zundert waar hij tot zijn 16e woonde.

De lunch werd gebruikt bij De Nonnen, in het voormalig nonnenklooster waar een heerlijke driedubbele tosti werd geserveerd. Daarna genoot de groep van een kleine wandeling met gids Ria die honderduit vertelde en ons binnenleidde in het Protestants kerkje waar de vader van Vincent van Gogh als dominee werkzaam was. We namen een kijkje in de galerie, waar nu artists in residence werken in de geest van Van Gogh en exposeren in de voormalige kosterswoning. Op het Vincent van Gogh plein staat een beeld gemaakt door Zadkine geschonken aan Zundert.

Ondanks de regen een geslaagde Van Gogh uitstap van Amalia, met plannen om nog meer van Zundert te gaan bekijken in de nabije toekomst.

502kostershuisgalerie
kostershuisgalerie

502lunchnonnen
lunch bij De Nonnen

502prot kerkje
protestands kerkje

502zadkine
beeld gemaakt door Zadkine

Scroll naar boven