Tweedaagse heemreis naar de kolonies in Drenthe

 

Frederiksoord1Het is van 2015 geleden dat er een meerdaagse heemreis op Amalia’s agenda stond. Momenteel loopt er een optie voor een tweedaagse reis naar de kolonies Frederiksoord en Veenhuizen in Drenthe. Die reis ziet er als volgt uit:

– Vertrek met de bus op zaterdag 23 september 2023. In Frederiksoord worden we ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Er is een inleidende presentatie door een plaatselijke gids, gevolgd door een bezoek aan museum De Proefkolonie. Na de gezamenlijke lunch volgt een gegidste rondrit met een nostalgische kolonietram en een wandeling in de omgeving met een bezoek aan een koloniehuisje en school.

– Rond 17 uur brengt de bus ons naar het Fletcher hotel-restaurant in Steenwijk. Dat hotel beschikt over comfortabele kamers en een prima keuken. Na het inchecken volgt een driegangen keuze diner.

– Na het ontbijt op zondag 24 september rijden we naar Veenhuizen voor een korte rondleiding met een plaatselijke gids in de bus, een uitgebreide lunch en een bezoek aan het nationale gevangenismuseum, waarna we huiswaarts keren.Frederiksoord2

De deelnameprijs ligt nog niet vast omdat de prijzen voor 2023 niet gekend zijn. Amalia probeert de prijs zo laag mogelijk te houden. We houden rekening met een bedrag van ongeveer 240 euro per persoon. Opgelet: voor een eenpersoonskamer komt er ongeacht het aantal deelnemers een supplement van 50 euro bij. Al 38 leden hebben zich aangemeld. Wil jij ook mee op reis, geef dan zo snel mogelijk je naam (namen) op via voorzitter@amaliavansolms.org

Scroll naar boven