Traditiekamer bezocht

Amalia bezoekt de Traditiekamer

Op zaterdag 18 mei bracht Heemkundekring Amalia van Solms een bezoek aan de Traditiekamer. Om omstreeks 12.30 uur vertrok de groep van 29 deelnemers vanaf het Heemhuis met de fiets naar de Traditiekamer. Dit museum is gelegen op de vliegbasis van Gilze-Rijen.

Na een mooie en afwisselende fietstocht via Chaam kwamen de fietsers om 14.00 uur aan bij de toegangspoort van de vliegbasis. Na een vlotte toegangscontrole fietsten we verder over de vliegbasis naar de Traditiekamer. Bij de Traditiekamer werden we hartelijk ontvangen door drie vrijwilligers die de groep in drieën splitsten voor een rondleiding.

Tijdens deze rondleiding die ongeveer 2,5 uur duurde kwamen diverse onderwerpen aan bod: de geschiedenis van het vliegveld, de werking van een straalmotor, de training van piloten in overlevingstechnieken en de uitzendingen van het Defensie Helikopter Commando.

Na het bezoek fietste de groep via Alphen terug naar huis. Onderweg kregen we te maken met een regenbui die ons de hele terugweg vergezelde. Ondanks dat iedereen doorweekt thuis aankwam, mocht dit de pret niet drukken. Na een warme douche blikte iedereen terug op een geslaagde en interessante activiteit.

Scroll naar boven