De digitale Beeld- en archiefbank

De beeld- en archiefbank van heemkundekring Amalia van Solms is een digitale beeldbank voor erfgoedmateriaal uit Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Castelré, Ulicoten en Zondereigen. Er bevinden zich al veel beelden in deze beeld- en archiefbank. De website is voortdurend in ontwikkeling. Onze vrijwilligers vullen de inhoud nog regelmatig aan.
Door op een van de hieronder vermeld rubrieken te klikken word je doorgeleid naar de betreffende website.
U kunt kiezen uit de volgende rubrieken:

Op de pagina Beeldmateriaal verwijzen wij je naar 4 verschillende collecties:

– De collectie beeldmateriaal toont historische, maar ook actuele, beelden uit ons werkgebied en foto’s van activiteiten van onze heemkundekring. Vanwege privacy en of auteursrechten staan niet alle beelden on-line. Bent u op zoek naar een afbeelding en staat deze niet on-line, stuur dan een bericht naar beeldbank@amaliavansolms.org, of kom langs op het heemhuis. (zie openingstijden op onze website)

– De collectie bibliotheek toont afbeeldingen van de cover van boeken uit onze collectie. Heemkundekring Amalia van Solms beschikt over een bibliotheek met honderden boeken. Je kunt kiezen uit diverse onderwerpen. Om boeken te lenen moet je lid zijn van onze heemkundekring. Hoe je lid kunt worden kunt je hier lezen. Wil je de boeken inzien? Dat kan, ook als je geen lid bent. Graag ontvangen wij je hiervoor op ons heemhuis.

– De collectie documenten toont documenten uit ons archief, waaronder veel kwartierstaten van families uit Baarle en omgeving alsook vele interviews die in van Wirskaante zijn gepubliceerd.

– De collectie audio laat je gesproken berichten, interviews en liederen horen van zowel historische- als culturele gebeurtenissen in ons werkgebied.

Alle afbeeldingen kunnen, uitsluitend voor privé gebruik, gedownload worden in lage resolutie.
Op verzoek kunnen digitale of hardcopy beelden in een hogere resolutie door de heemkundekring beschikbaar worden gesteld. Geïnteresseerden kunnen de beelden opvragen via het heemhuis (zie openingstijden op onze website) of via: beeldbank@amaliavansolms.org. Geef daarbij a.u.b. wel het objectnummer op.

In deze rubriek vind je bidprentjes en allerzielen prentjes. Vanwege privacy kunnen wij u niet alle bidprentjes tonen die wij in onze digitale collectie hebben opgeslagen. Bent u op zoek naar een bidprentje van een bepaalde persoon en staat deze niet on-line, stuur dan een bericht naar beeldbank@amaliavansolms.org, of kom langs op het heemhuis (zie openingstijden op onze website)

Video opnamen van historische gebeurtenissen en culturele evenementen staan in verband met de bestandsgrootte nog niet op de on-line beeldbank. Bent u op zoek naar een video opname van een bepaalde persoon of gebeurtenis, stuur dan een bericht naar beeldbank@amaliavansolms.org, of kom langs op het heemhuis (zie openingstijden op onze website)

Disclaimer

Wij hebben veel inspanningen gedaan om alles wat zichtbaar is zo zorgvuldig mogelijk weer te geven. Toch kan het voorkomen dat gegevens niet juist of onvolledig zijn vermeld. We willen de bezoeker van de website daarbij graag om hulp vragen. Heb je opmerkingen of aanvullingen op de getoonde informatie? Laat het ons weten. Stuur dan een e-mail naar: beeldbank@amaliavansolms.org. Geef bij je reactie a.u.b. wel het objectnummer op. Ook kunt u bij de afbeelding klikken op de knop “reageer op dit document”

Wij hebben ook ons uiterste best gedaan om de rechthebbende van het getoonde materiaal op te sporen. Indien je rechthebbende bent en van mening bent dat het tonen van het materiaal op onze heemkundige beeldbank inbreuk maakt op je recht, dan verzoeken wij je om contact op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar: beeldbank@amaliavansolms.org. Ook kunt u bij de afbeelding klikken op de knop “reageer op dit document”
Wij zullen in dat geval graag met u aan een oplossing werken.
Het project beeld- en archiefbank wordt uitgevoerd in samenwerking met Brabants Erfgoed

De beeld- en archiefbank van heemkundekring Amalia van Solms is een digitale beeldbank voor erfgoedmateriaal uit Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Castelré, Ulicoten en Zondereigen. Er bevinden zich al veel beelden in deze beeld- en archiefbank. De website is voortdurend in ontwikkeling. Onze vrijwilligers vullen de inhoud nog regelmatig aan.
Door op een van de hieronder vermeld rubrieken te klikken word je doorgeleid naar de betreffende website.
U kunt kiezen uit de volgende rubrieken:

Beeldmateriaal

Op de pagina Beeldmateriaal verwijzen wij je naar 4 verschillende collecties:

– De collectie beeldmateriaal toont historische, maar ook actuele, beelden uit ons werkgebied en foto’s van activiteiten van onze heemkundekring. Vanwege privacy en of auteursrechten staan niet alle beelden on-line. Bent u op zoek naar een afbeelding en staat deze niet on-line, stuur dan een bericht naar beeldbank@amaliavansolms.org, of kom langs op het heemhuis. (zie openingstijden op onze website)

– De collectie bibliotheek toont afbeeldingen van de cover van boeken uit onze collectie. Heemkundekring Amalia van Solms beschikt over een bibliotheek met honderden boeken. Je kunt kiezen uit diverse onderwerpen. Om boeken te lenen moet je lid zijn van onze heemkundekring. Hoe je lid kunt worden kunt je hier lezen. Wil je de boeken inzien? Dat kan, ook als je geen lid bent. Graag ontvangen wij je hiervoor op ons heemhuis.

– De collectie documenten toont documenten uit ons archief, waaronder veel kwartierstaten van families uit Baarle en omgeving alsook vele interviews die in van Wirskaante zijn gepubliceerd.

– De collectie audio laat je gesproken berichten, interviews en liederen horen van zowel historische- als culturele gebeurtenissen in ons werkgebied.

Alle afbeeldingen kunnen, uitsluitend voor privé gebruik, gedownload worden in lage resolutie.
Op verzoek kunnen digitale of hardcopy beelden in een hogere resolutie door de heemkundekring beschikbaar worden gesteld. Geïnteresseerden kunnen de beelden opvragen via het heemhuis (zie openingstijden op onze website) of via: beeldbank@amaliavansolms.org. Geef daarbij a.u.b. wel het objectnummer op.

Bidprentjes

In deze rubriek vind je bidprentjes en allerzielen prentjes. Vanwege privacy kunnen wij u niet alle bidprentjes tonen die wij in onze digitale collectie hebben opgeslagen. Bent u op zoek naar een bidprentje van een bepaalde persoon en staat deze niet on-line, stuur dan een bericht naar beeldbank@amaliavansolms.org, of kom langs op het heemhuis (zie openingstijden op onze website)

Video’s

Video opnamen van historische gebeurtenissen en culturele evenementen staan in verband met de bestandsgrootte nog niet op de on-line beeldbank. Bent u op zoek naar een video opname van een bepaalde persoon of gebeurtenis, stuur dan een bericht naar beeldbank@amaliavansolms.org, of kom langs op het heemhuis (zie openingstijden op onze website)

Disclaimer

Wij hebben veel inspanningen gedaan om alles wat zichtbaar is zo zorgvuldig mogelijk weer te geven. Toch kan het voorkomen dat gegevens niet juist of onvolledig zijn vermeld. We willen de bezoeker van de website daarbij graag om hulp vragen. Heb je opmerkingen of aanvullingen op de getoonde informatie? Laat het ons weten. Stuur dan een e-mail naar: beeldbank@amaliavansolms.org. Geef bij je reactie a.u.b. wel het objectnummer op. Ook kunt u bij de afbeelding klikken op de knop “reageer op dit document”

Wij hebben ook ons uiterste best gedaan om de rechthebbende van het getoonde materiaal op te sporen. Indien je rechthebbende bent en van mening bent dat het tonen van het materiaal op onze heemkundige beeldbank inbreuk maakt op je recht, dan verzoeken wij je om contact op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar: beeldbank@amaliavansolms.org. Ook kunt u bij de afbeelding klikken op de knop “reageer op dit document”
Wij zullen in dat geval graag met u aan een oplossing werken.
Het project beeld- en archiefbank wordt uitgevoerd in samenwerking met
erfgoedbrabant logo

Scroll naar boven