Tevreden gezichten tijdens heemreis naar Thorn

Image

Tevreden gezichten tijdens heemreis naar Thorn
Achtenvijftig Amalialeden stapten op zaterdag 7 juni in een extra grote bus voor de jaarlijkse heemreis. Thorn in Limburg was dit jaar het doel. Els Verbiest en Frans van Gils deden het voorbereidende werk en maakten vooraf in ‘het Witte Stadje’ de nodige afspraken. Verderop in dit artikel kunt u meer lezen over deze zeer geslaagde heemreis. U ziet dan ook een foto-impressie. De foto’s werden gemaakt door ons lid Mark van Elswijk.

Limburgse vlaai
Onderweg in de bus vertelt Els het een en ander over Thorn, zodat we de verdere dag meer gericht zullen kunnen luisteren en kijken. De geschiedkundige relatie tussen Thorn en Baarle krijgt in haar verhaal nadrukkelijk aandacht.
De afspraken vooraf werken. Zo kan het gebeuren dat bij de beste vlaaienbakker voor alle deelnemers een lekker stuk Limburgse vlaai klaar staat. Een smulpartij!
De gidsen zijn tijdig present om ons in het stadje Thorn, in de zeer bijzondere abdijkerk en in het gemeentelijk museum rond te leiden. Ze stralen uit dat ze er zin in hebben. Van de regen ondervinden we nauwelijks last doordat die voornamelijk valt terwijl we de kerk bezoeken. Naarmate de dag vordert, klaart het meer en meer op.

Overspoeld
Wat een boeiende geschiedenis en wat een reeks van verhalen hangen er onder de gewelven van de kerk, in de straatjes van het stadje en in de tentoongestelde zaken van het museum. De gidsen weten er alles van en we worden bijna overspoeld door hun uitvoerige uitleg.
In een prachtig oud pand gebruiken we een goed verzorgde lunch om daarna op zoek te gaan naar de ‘Kapel Onder de Linden’. Die wordt ook Loretokapel genoemd. Bijzonder is dat zo’n zelfde kapel ook ooit in Baarle gestaan heeft en wel op de Nonnenkuil. De wandeling heen en terug is aangenaam.
Er blijft nog een uurtje over voor een terrasje en rond vijf uur keren we tevreden huiswaarts.
De uitstap was goed voorbereid en Thorn was mooi!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Scroll naar boven