Stemmige kerstviering

Op dinsdagavond 17 december 2013 werd weer de traditionele kerstviering van onze heemkundekring georganiseerd. In een goedgevulde aula van het Cultureel Centrum Baarle werd Kerstmis in woord, zang, beeld en toneel beleefd.

Bij binnenkomst werden de bezoekers ontvangen met koffie of thee en een koekje.  Na een kort welkomstwoordje door Jan Willekens ging de micro naar Antoon van Tuijl.  Hij bracht een mooi kerstverhaal en verzorgde de  samenzang. De tekst van een aantal kerstliederen werd geprojecteerd op een groot scherm en alles was voorzien van een aantal prachtige kerstafbeeldingen. Hij refereerde ook aan het project WO1 en oorlog en vrede. Kerstmis is namelijk een feest van vrede. Ria Willekens bracht een kerstgedicht van Nico Terlinden met als onderwerp Maria Boodschap. Hild Segers presenteerde  een prachtig kinderverhaal, het thema was: nodig een eenzame uit. Het kind van een huishouden had een aantal eenzame mensen uitgenodigd en men behielp zich met wat er in huis was.

Gastspreker uit Alphen was Wim Segers. Het thema van zijn verhaal was ‘water’ en het was opgesteld door zijn zus, Will. In onvervalst Alphens dialect vertelde hij over de geboorte van een zoontje in hun gezin, zoals met Kerstmis. Het stierf echter ongedoopt en moest begraven worden in ongewijde aarde. Echter, in noodgevallen mag en moet iedereen dopen, dus toch nog met een emmer wat water over het kindje. 

Tijdens de pauze werd er kerstbrood, koffie en thee rondgebracht en was er tijd om gezellig wat te buurten met elkaar. De verzorging van de avond was trouwens in goede handen van een aantal vrijwilligers. Niemand kwam iets te kort.
Na de pauze werd er een prachtig kerstverhaal ten tonele gebracht.
Na een bedankje aan allen die hadden meegewerkt aan het welslagen van deze viering, zowel voor als achter de schermen, kwamen er warme worstenbroodjes en glühwein op tafel.

Nadat velen nog een tijdlang hadden nagepraat kwam er een einde aan een mooie kerstviering. Op naar de winterwandeling op 28 december 2013 en de nieuwjaarsreceptie op 5 januari 2014, ditmaal in de nieuwe Multi Functionele Accommodatie in Ulicoten.

Hieronder nog enkele foto’s van de kerstviering met dank aan fotograaf Ineke van Strijp.

Antoon van Tuijl maakt een praatje bij verschillende tafels.

Het was gezellig en stemmig op de viering: genieten toch?

Bekende gezichten aan tafel!

Ook bekende gezichten achter de bar: Lia en Femie, trouwe vrijwilligers.

Scroll naar boven