December: Sfeervolle kerstviering

De meer dan 100 leden hebben genoten van een stemmige en gezellige kerstviering op dinsdagavond 20 december 2011. De Aula van het Cultureel Centrum Baarle was sfeervol ingericht met kleden en kerststukjes op de tafels en uiteraard ook een kerstboom. We werden ontvangen met koffie of thee vergezeld van kerstkransjes.

De avond werd geopend met een moderne versie van het kerstverhaal, waarmee op aangepaste wijze in herinnering werd geroepen waar het bij kerstmis om gaat. Antoon van Tuijl bracht als verdwaalde “herderkoning” het kerstverhaal aan de hand van prachtige tekeningen van Rien Poortvliet die werden geprojecteerd op groot scherm. Het verhaal werd afgewisseld met gezamenlijk gezongen kerstliederen, waarvan de tekst werd geprojecteerd op het scherm.

Bij Kerst hoort natuurlijk ook een heerlijke snee kerstbrood vergezeld van een kopje koffie of thee.

Vervolgens vertelde Hild Segers een kerstverhaal.

Ria Willekens haalde een herinnering aan haar jeugdtijd op met een oud kerstgedicht.

Albert Jansen vertelde eveneens een stemmig kerstverhaal.

Uiteraard werd er gepauzeerd om iedereen in de gelegenheid te stellen nog eens gezellig met de tafelgenoten bij te kletsen.

Na de pauze was het de beurt aan Kamerkoor Terpander. Er werd een prachtig kerstconcert uitgevoerd met tal van uiteenlopende liederen, zowel bekende Nederlandstalige kerstliederen, als ook bekende Engels Christmas carols afgewisseld met een gospel en een Russisch lied. Ook werden enkele liederen begeleid op gitaar en blokfluit. Kortom een zéér gevarieerd concert dat meerstemmig werd uitgevoerd. Antoon van Tuijl dankte aan het eind van het concert Lázsló Segeri, de Hongaarse dirigent als ook de koorleden voor het prachtige concert.

Vervolgens werden warme worstenbroodjes en warme glühwein geserveerd. Onder genot hiervan werd nog druk nagepraat. Het was weer een geslaagde avond ter voorbereiding op het komende Kerstfeest. Jan Willekens dankte dan ook terecht alle personen die hadden bijgedragen aan het wel slagen van deze kerstviering.

Hieronder nog enkele foto’s van de sfeervolle kerstviering.

Ontvangst met een kopje koffie.

Een aandachtig gehoor bij het kerstverhaal verteld door Antoon van Tuijl.

Even bijpraten.

Kamerkoor Terpander zet haar beste beentje voor.

Je kon een speld horen vallen tijdens het optreden van Terpander.

André Damen geeft toelichting op het lied Good King Wenceslas, een Techische heilige die eigenlijk een Hertog, maar geen koning was.

De afwisseling tussen luisteren en een gezellige buurt viel in goede aarde.

Ook de leden van Kamerkoor Terpander babbelden gezellig na onder genot van een drankje.

Scroll naar boven