Realisaties

09onderwijsboek004aDe leden van de werkgroep speciale projecten

Actief sinds 2000. 
 
De naam zegt het al! Speciale vragen worden door het bestuur aan de werkgroep gesteld of door de werkgroep zélf als project opgepakt. 
Deze werkgroep is breed inzetbaar of “van alle c.q. vele markten thuis”. Vult u zelf maar in.
De oorspronkelijke doelstelling was het realiseren van alle activiteiten welke betrekking hadden op het 25-jarig bestaan van de vereniging in 2001. Er werd een uitgebreid en vlekkeloos verlopen programma gepresenteerd. Er was een officiele zitting, een toneelvoorstelling, een afsluitende verenigingsavond met koffietafel en muziek en een familiefietstocht. In elke woonkern van de vereniging werd een blijvende herinnering gepresenteerd, zoals de renovatie van het ballonmonument in Castelré.
 
In 2003 werd gestart met een nieuw project in Castelré: het restaureren van het oorlogsmonument op de Hooiberg en de geschiedschrijving hiervan. Dit resulteerde in het boekje “Begrensd overleven”.
 
In 2005 werd het Open-Monumentenweekend georganiseerd. Daarbij werd, met als thema “hout”, een (fiets)tocht langs Vlaamse schuren in ons werkgebied uitgestippeld. 
 
In 2009 werd het boek “Naar school…tussen wil en wet” uitgebracht. Het boek behandelt de geschiedenis van het basisonderwijs in Baarle. Tijdens de opening van de brede school  “De Uilenpoort” werd het boek gepresenteerd. Naar aanleiding van de opening van de brede school is door werkgroep tevens een klaslokaal ingericht in oude stijl (zie foto hierboven). In het klasje waren ook foto’s te zien van de verschillende basisscholen uit divesre periodes. De tentoongestelde klas werd druk bezocht.
Scroll naar boven