Realisaties

Actief sinds 1996.

Ingekomen stukken via schenkingen, ruilabonnementen, aankopen en eigen knipselwerk werden geregisteerd en kregen een plaats in Amalia’s bibliotheek en documentatiecentrum. Op basis van de vorm werden ze geklasseerd in rubrieken: boeken, tijdschriften, knipsels, audiovisueel materiaal (voornamelijk foto’s) en documenten. Daarnaast is er een aparte rubriek voor genealogie (zie werkgroep Genealogie) en een schaduwarchief van ‘Ons Weekblad’.

Via de computer kunnen documenten van het BiDoc worden opgezocht via trefwoorden. BiDoc is tijdens de openingsuren van het Heemhuis voor iedereen te raadplegen, ook voor niet-leden van de vereniging.

In 2009 is het BiDoc ondergerbacht op de begane grond in het Heemhuis. Het vroegere tentoonstellingslokaal is daartoe volledig opnieuw ingericht. Naast een grote hoeveelheid boekenkasten is er een computertafel en een grote werktafel aanwezig, die ook gebruikt kan worden voor vergaderingen. Er is een kleine en sfeervolle tentoonstelling achteraan in het lokaal ingericht. Op 6 september 2009 werd het BiDoc-lokaal officieel in gebruik genomen.


Het BiDoc-lokaal met de boekenkasten, de werktafel en een wisseltentoonstelling. 


De wisselende tentoonstelling in het BiDoc-lokaal.

 

 

Scroll naar boven