Prima optreden Un bietje Brabants

14muziek12

Er was helaas maar weinig publiek bij het optreden van de band ‘Un bietje Brabants’ op zaterdagmiddag 15 maart 2014 in de Aula van het Cultureel Centrum Baarle. De aanwezigen hebben genoten van de fijne muziek, het Brabantse dialect en de geweldige humor.

14muziek05

De muziekgroep met een drummer, een accordeonist, een basgitarist, een gitarist en zanger bracht een variëteit aan leuke liederen. Op een humoristische manier werden de verschillende liedjes aan elkaar gepraat. Zo werd de enclavesituatie gememoreerd inclusief de belangstelling van Netanyahu, die hier een kijkje wil laten nemen. Dat niet vreemd als je ‘Nee-dan-ja-hoe’ heet. De lachsalvo’s waren niet van de lucht. Het Oost-Brabantse dialect heeft zo hier en daar wel wat andere klanken, maar is goed verstaanbaar voor alle Brabanders: uit Oost-, Midden-, West-Brabant en Antwerpen. De titels van de liedjes geven goed weer dat het over leuke en alledaagse onderwerpen gaat: “Stik un kerske aon, da kan gin kwaod”, “Kom es dichterbij, dè ik oe verwèrm”, “Ik zow meej jou wel es naor da schoon plekske willen gaon!” of “Hedde gullie dè now ok?”.

14muziek08

Het optreden bestond uit drie delen van een half uur. Het verveelde geen moment, nee, het was echt jammer dat het gedaan was. Een absoluut hoogte punt was het lied: “De moord van Loon op Zand”. Het drama werd plastisch verwoord en in het refrein werd telkens “hiep, hiep hoera” aangeheven. Het was misschien toch niet zo’n drama als de titel deed vermoeden. De uitsmijter was: “Zeg us wa drinkte gij? Vat er nog ene van mij!”. De liedjes waren sterk van tekst. De muziek was gezellig en er werd heel goed gespeeld en gezongen door de bandleden. Kortom we hebben weer een bijzonder aangename middag beleefd met dank aan Amalia. Tegen Un bietje Brabants zeggen we “houdoe” en tot de volgende keer!

14muziek10

Gezellige boel daar in Aula….

14muziek04
14muziek06

Rustig aan achter de bar met zo weinig bezoekers.

Scroll naar boven