Open huis

Amalia zet haar voordeur weer open

Zelfs als dat niet letterlijk waar is, dan kunt u toch zomaar binnen lopen op zondag 5 mei a.s.. Tussen 10.30 en 12.30 uur houdt Amalia traditiegetrouw Open Huis. Leden weten dat ze welkom zijn. Dat welkom geldt ook voor niet-leden.

Ieder kan kiezen uit koffie of thee. De koekjestrommel staat open.

Verhalen zijn welkom. Er is altijd wel iemand die u aan een antwoord kan helpen. U krijgt een rondleiding als u het Heemhuis nog niet kent. Kennis maken met onze zeer uitgebreide boekenkasten en documentatiedozen, fotoalbums en bidprentjes is ook mogelijk.

En…, laat ik dat niet vergeten; ons cachot is authentiek ingericht! Er was een gulle sponsor en enkele ijverige vrijwilligers hebben de handen goed uit de mouwen gestoken. Echt de moeite om deze oude cel te komen bekijken.

(Voor een gulle gift in de donatiekist, mag u in ons cachot overnachten, maar dan wel met aangeschoven grendels. Ontbijt: water en brood!)

————————————————————————————————————————-

In een zekere decembermaand hebben ‘onverlaten’ tot groot verdriet van veel Baarlese ‘klein-gelovigen’ Sinterklaas in deze gevangenis opgesloten. Dat was toch wel te gortig! Massaal zijn de kinderen naar hier getrokken om met de hulp van enkele vriendelijke Pieten de goede Sint te bevrijden. Het schijnt dat de Sint dat jaar extra gul was met geschenken! Het was een originele manier van Jeugdwerk Baarle om de Sint eens op een andere manier in te halen.

———————————————

De onverbiddelijke grendel

—————————————————————————————

Scroll naar boven