Ontbijt na Vroege Vogeltocht

vroege vogeltocht 02
Achttien wandelaars kon Amalia zondag 29 mei verwelkomen op haar Vroege Vogeltocht. Koffie, pistolets en koffiekoeken stonden op tafel toen de wandelaars rond acht uur op het Heemhuis terugkwamen. ‘Zo’n verwennerij hebben we nog niet eerder meegemaakt’.
 
Daarvoor was iedereen al vroeg opgestaan. Om vijf uur stipt ging het al van het heemhuis naar de Withagen, een prachtig natuurgebied tussen Ulicoten en de Oude Strumpt. ‘Je beleeft het op dit vroege uur toch heel anders’, was een van de reacties. ‘De moeite waard om vroeg voor op te staan’. De reeën lieten zich goed zien. ‘Het lijkt wel of Antoon ze heeft besteld’, merkte iemand snedig op. Ze boften wel, de wandelaars, met het weer; ’s middags was het heel wat minder. Ook de vogels lieten zich van hun beste kant horen. ‘Bijna een concert voor de jarige Amalia’. 
 
Op verzoek nam Antoon van Tuijl – hij was als vanouds de gids op deze Vroege Vogeltocht en maakte de wandelaars als eerste attent op wat er te zien en te horen was –  de deelnemers mee richting het Niemandsland. Hij wist hen feilloos ‘over het mooiste pad van Baarle’ naar dit stukje land van welgeteld 2632 vierkante meter te leiden waarvan pas in 1995 is vastgesteld dat het bij Baarle-Hertog hoort. Voor één deelnemer was het de eerste kennismaking met de heemkundekring. Ad: ‘Die was fantastisch: mooie route, prima uitleg en dat ook nog eens dicht bij huis’. Hij viel met zijn neus in de boter. Als nieuw lid mocht hij na afloop aanschuiven aan de grote tafel in het heemhuis. Vanwege de veertigste verjaardag van Amalia – op 8 juni 1976 is de vereniging opgericht – werden de wandelaars verwend met een heerlijk ontbijt.
 
vroege vogeltocht 01
 
vroege vogeltocht 03
 
vroege vogeltocht 04
 
Antoon van Tuijl vertrouwde ons aan de ontbijttafel toe dat hij er bijna vanaf het begin bij was geweest. Op de eerste wandelingen die hij gidste, was hij zelfs nog geen lid! Dat heeft hij in de jaren erna meer dan goed gemaakt. Leden van Amalia hebben dankzij hem heel wat afgewandeld in (en buiten) het werkgebied van Amalia en ook heel veel van hem opgestoken. Dat mag ook eens worden gememoreerd in dit jubileumjaar. 
 
vroege vogeltocht 05
 
vroege vogeltocht 06
 
vroege vogeltocht 07
 
vroege vogeltocht 09
 
vroege vogeltocht 10
 
De ontbijttafel was verzorgd door Corry en – hoe kan het ook anders – Ria. Als bedankje hebben de wandelaars twee ’40-jaar felicitatiekaarten’ volgeschreven voor voorzitter Ad Jacobs.
Scroll naar boven