Nieuw nummer van ons tijdschrift

Untitled 1
De nieuwe Van Wirskaante is deze week bij de leden in de brievenbus gevallen, nummer 2 van 2016. Vanzelfsprekend met een uitgebreid artikel over 40 jaar Amalia; de vereniging is 8 juni 1976 opgericht. De titel ‘Veertig jaar Amalia in actie’ spreekt boekdelen.
 
In de serie ‘Aon de praot mee….’ heeft Jos Janssen gesproken met Bep Marcus. Zij kwam zo’n 35 jaar geleden in Baarle wonen en heeft veel werk verzet voor mensen die in de knel zitten of aangewezen zijn op hulp van anderen. 
 
Honderdvijftig jaar geleden werd Desiré Geeraerts geboren. Hij was de enige en laatste gobelinwever in Nederland. Iets van zijn werk is te zien in de Japanse Kamer in ons Heemhuis. Behalve aan Desiré Geeraerts wordt in deze Van Wirskaante aandacht besteed aan Pieter Geraerdts sr. Van de laatste is werk aanwezig in de Hollandse kerk.
 
Verder staan we stil bij de honderdvijftigste verjaardag van de vaart, het Kanaal van Dessel naar Schoten. In ‘Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens’ worden de berichten aangehaald die Belgische oorlogskranten brachten over het overlijden van Emiel Van Dijck, schoolhoofd in Zondereigen; hij sneuvelde op 12 mei 1916. In de serie over het archeologisch onderzoek op de rondweg ging archeoloog Jos van der Weerden in gesprek met twee inwoners van Baarle die de Tweede Wereldoorlog aan de oostkant van het dorp als jongen hebben meegemaakt. Dit artikel is na te lezen op de site van Amalia.
 
En verder de terugkerende rubrieken als het Kruidenvrouwtje, de belevenissen van de Witte van de Zwarte, de Dagboeken van Jo Huijbregts en Arme Amalia.
Scroll naar boven