Met de bus naar Brussel

01a.Paleis der Naties

Op zaterdag 4 juni 2022 gaat onze vereniging met de bus op reis. We vertrekken om 7.30u vanop de Loswal. De bus brengt ons naar Brussel, waar we naar goede gewoonte starten met koffie of thee (en een croissant). In de voormiddag bezoeken we het Vlaams parlement. Twee plaatselijke gidsen nemen ons anderhalf uur mee doorheen de parlementsgebouwen. We bezoeken de kantoren van de parlementsleden, de commissiezalen, de perszaal en de prachtige koepelzaal. Tijdens de rondleiding komen ook thema’s als hedendaagse kunst, architectuur en de geschiedenis van de gebouwen aan bod.

’s Middags is er een warme maaltijd voorzien, bestaande uit vol-au-vent (vidé of koninginnenhapje), frietjes en een drankje. Daarna volgt een stadswandeling. Herman en Antoon nemen ieder een groep mee op stap, zowel langs de boven- als de benedenstad. De rode draad tijdens de wandeling is de Belgische revolutie, die in 1830 in Brussel begint. Op het programma staat ook een kort bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, waar we een schilderij van Baarlenaar Petrus Christus bewonderen.

02a.PetrusChristus

Naar het einde toe is er een uurtje vrije tijd voorzien, waarna de bus ons naar de Loswal in Baarle terugbrengt. De aankomst is daar voorzien omstreeks 19.00u. U kan zich vanaf nu voor deze reis inschrijven door u aan te melden via een e-mail naar voorzitter@amaliavansolms.org Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Na aanmelding betaalt u het deelnamegeld op het rekeningnummer NL 13 RABO 0103 8949 69 ten name van heemkundekring Amalia van Solms. De reis kost 42 euro per persoon, inclusief bus, koffie of thee, gidsbeurten, inkomgelden en een warm middagmaal met één drankje.

03a.Standbeeld Jacques Brel
Scroll naar boven