Met de benen buiten in Ulicoten

Zondag 5 januari 2014: weer tijd voor de traditionele nieuwsjaarbijeenkomst van Heemkundekring Amalia van Solms. Dit keer in de Bremerpoort, de nieuwe multifunctionele accommodatie in Ulicoten.

Het was prachtig weer. Van heinde en verre kwamen de belangstellenden naar de Bremerpoort niet alleen met auto’s, maar ook met de fiets en te voet. Niet alleen de vaste bezoekers van de receptie waren aanwezig, maar vanzelfsprekend ook een grote groep inwoners uit Ulicoten kwam de beste wensen overbrengen.

Het werd al snel ‘met de benen buiten’ in de ontmoetingsruimte:  uitermate gezellig! Iedereen werd door de vrijwilligers voorzien van koffie en thee. Marcel Gulickx bakte in de hoogste ‘vitesse’ zijn overheerlijke wafels, maar hij kon het nauwelijks bijhouden.

Voorzitter Ad Jacobs memoreerde in zijn toespraak enkele hoogte punten van de vereniging in 2013, zoals het optreden van Folgazán en de presentatie van het boek ‘Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens’ in De Wouwer te Ravels, het inwandelen van het Dodendraad-pad in Zondereigen en het inwandelen van het Hannebroek-pad in Baarle, het samen met Natuurvereniging Mark&Ley in overleg met de ABC-milieugroep, de  ZLTO en het Brabants Landschap uitbrengen van het advies “Lanschapsversterkende Maatregelen”. Verder keek Ad even vooruit naar 2014. Er staan weer diverse activiteiten gepland in het kader van de herdenking van de herdenking van WO-1, zoals het in gebruik nemen van de Dodendraad fietsroute, heemreizen naar Limburg en de Westhoek en de presentatie van de extra Van Wirskaante over de geschiedenis van het klooster op de Nonnenkuil. Samen met de ‘vaste’ heemkundige activiteiten belooft het dus weer goedgevuld heemkundejaar te worden.

Tenslotte heette de voorzitter het gezin Geudens-van Gils uit Meer welkom als 1600ste lid van de vereniging. Hij overhandigde het jonge gezin het boek ‘Ons Baarle’ en bestuurslid Ineke van Strijp zorgde voor een ruiker bloemen ter verwelkoming.

Daarna werd een drankje geserveerd en werd de tentoonstelling “Grote gezinnen uit Ulicoten uit vervlogen tijden”. Er werd nog gezellig nagepraat en ook de tentoonstelling over de grote gezinnen  samengesteld door André Moors kreeg ruime belangstelling. Kortom een fantastische aftrap voor 2014.

Hieronder een aantal foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst met dank aan André Moors en Jacques Boone de fotografen van dienst.

Ontvangst met koffie of thee.

Een gezellig babbeltje aan de bar.

Zoals dat het geval is bij ‘de benen buiten’ kon lang niet iedereen zitten.

Zittend of staand er was genoeg tijd om elkaar het beste te wensen en een praatje te maken.

En Marcel ondertussen volop aan het bakken!

Burgemeester Braam en zijn echtgenote met zo’n heerlijke wafel.

Monique, Hild en Els waren ook van de partij. Smaakt het Hild?

Terwijl Ad zijn wafel verlekkerd laat zien, wordt elders al volop gegeten!

De familie Geudens-van Gils uit Meer: de 1600ste leden van de heemkundekring.

De voorzitter aan het woord tijdens zijn jaarrede.

Luisterend vol aandacht.

Ook Herman Janssen is één en al oor. 

Ad Jacobs toont de attentie voor de nieuwkomers.

Mevrouw Geudens-van Gils en dochtertje.

De toehoorders.

Na de toespraak was de tentoonstelling toegankelijk.

Ken je die familie?

Of die?

Ondertussen blijft het gezellig onder een drankje in de ontmoetingsruimte.

Zo van de zijkant heb je goed overzicht over het hele gebeuren.

André Moors in actie als fotograaf.

De ploeg vrijwilligers die zorgde dat iedereen voorzien werd van drankjes. Dank dames!

Scroll naar boven