Lezing watersnoodramp

Vanwege de sluiting van het cultuurcentrum zal de lezing over de watersnoodramp 1953 nu in de De La Salle-school plaatsvinden: dinsdag 27 februari om 19.30 uur, Sportlaan 1 te Baarle-Nassau.
De lezing wordt georganiseerd door heemkundekring Amalia van Solms.
Ook leerlingen van de school zijn zeker welkom, een mooie manier om in twee uurtjes meer te weten te komen over het gevaar van water, hoe het ons leven verandert en voor welke uitdagingen we staan.
De toegang is gratis.

Een boeiende lezing over de watersnoodramp van 1953. De inkom is gratis en dhr. Jaap Schoof uit Zierikzee is de spreker van dienst.
Hij maakte als kleine jongen de ramp mee. In 2001 was hij als vrijwilliger bij de opbouw van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk betrokken.
Na 2004 was hij er voorzitter van het bestuur en van 2008 tot 2011 de eerste directeur. Vervolgens startte hij met een Oral History Project, waarbij ongeveer 300 mensen hun rampverhaal vertelden.
Ook bij de Baarlese heemkundekring loopt als insteek bij de organisatie van deze lezing zo’n project, zij het meer bescheiden.
Getracht wordt de impact in Baarle te onderzoeken en allerlei getuigenissen te publiceren.
Herman Janssen, voorzitter van de plaatselijke heemkundekring, zal ter inleiding van de lezing de beleving van Baarlenaren in het spotlicht zetten.

Jaap Schoof

Scroll naar boven