Kunst kan bevrijdend gevoel geven

Kunst kan bevrijdend gevoel geven

Wie in de vroege meidagen kunst wil proeven, kan op 4 en 5 mei in Hoogstraten e.o. terecht. Daar wordt dan ‘atelier in beeld‘ georganiseerd. De organisatie noemt deze route langs ateliers van kunstenaars ook ‘Open Studio Dagen’.

Wie benieuwd is naar meer gegevens kan terecht op  www.atelierinbeeld.be 

Er zijn twee deelnemende kunstenaars waarmee Amalia contacten heeft. Mogen wij die aanbevelen?

Het gaat om Atelier Dominique van Huffel, Vrijheid 10 in Hoogstraten. Hij maakt prachtige tekeningen en schilderijen met thema’s uit o.a. ons Merkske-landschap. Heel vaak zijn dat spontane schetsen met houtskool en Siberisch krijt naar de werkelijkheid. Ook maakt hij snelle studies in kleine zakboekjes om die op flink formaat in zijn atelier uit te werken. Kleur in de vorm van snelle aquarelstudies zijn tamelijk nieuw voor hem, maar evengoed boeiend. Zijn studio is beide dagen open van 13.00 tot 18.00 uur. Wij zullen hem later ‘ontmoeten’ in onze volgende Van Wirskaante.

De tweede kunstenaar vindt u op het Begijnhof 38. Het is Ludo Knaepkens. Hij schildert zeer kleurig en op zijn werken is verrassend veel te zien. Je blijft details ontdekken. Acryl heeft zijn voorkeur, maar gemengde technieken schuwt hij zeker niet. Ook ontwerpt hij grote muurschilderingen.

U verveelt zich niet in deze ateliers. En wat de andere allemaal te bieden hebben…? Ga het ontdekken!

Scroll naar boven