Koninklijke onderscheiding voor Ria

Koninklijke onderscheiding voor Ria 03
Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van onze vereniging op 8 juni 2016 is Ria Laurijssen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Onze voorzitter noemde haar in BN De Stem ‘Amalia’s vrijwilliger pur sang’, een gepaste eretitel. Ria ontving deze koninklijke onderscheiding vooral voor haar nooit aflatende inzet voor Amalia. Met deze erkenning eert de vereniging impliciet haar trouwe schaar vrijwilligers.
 
Ria startte haar vrijwilligerswerk in 1994, het jaar dat Ulicoten zijn 550ste verjaardag vierde. In 1995 werd zij tot bestuurslid verkozen en eenentwintig jaar later stellen we verheugd vast dat ze amper een bestuursvergadering heeft gemist. Wat altijd opvalt: Ria heeft een uitzonderlijk goed geheugen voor data. Zij corrigeert probleemloos de notulen waar nodig. Ook kent zij de verjaardagen van alle bestuursleden en stuurt zij telkens haar gelukwensen. Ria verzendt namens het bestuur condoleancekaartjes bij het overlijden van leden. Elke woensdagavond en iedere eerste zondag van de maand opent en sluit zij het heemhuis. Ze zet koffie en thee, staat voor iedereen klaar, steeds met een welgemeende glimlach. Kortom, Ria is een echte gastvrouw. Driemaandelijks verzorgt zij het verzendklaar maken van ons tijdschrift. Zij steekt ook een handje toe bij de bezorging ervan. Bij wandelingen worden de deelnemers onderweg voorzien van koffie, thee en een lekkere koek. Enzovoort, enzovoort.
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 01
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 02
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 04
 
De uitreiking door burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf vond plaats in aanwezigheid van Ria’s ouders, familieleden en vrienden. Zij reageerde compleet verrast en was uiteraard heel blij met deze welgemeende vorm van waardering. Ria, nogmaals van harte proficiat! 
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 05
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 06
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 07
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 08
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 09
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 10
 
Koninklijke onderscheiding voor Ria 12
Scroll naar boven