Kolonies van Weldadigheid

Image

Weinig belangstelling voor opening nieuwe tentoonstelling
Zondagmorgen 6 april is de nieuwe tentoonstelling ‘Kolonies van Weldadigheid’ in aanwezigheid van burgemeester Jan Hendrikx en wethouder Jan Vermeer van Baarle-Nassau en burgemeester Jan van Leuven van Baarle-Hertog officieel geopend. De belangstelling van leden van Amalia en andere inwoners van Baarle was helaas teleurstellend klein.
De tentoonstelling geeft een heel goed beeld hoe rond 1820 begonnen werd met het opzetten van landbouwkolonies voor kansloze burgers en de latere uitbouw er van. De doelstelling was mensen op gang te helpen met een stukje grond, een huisje en wat middelen om kleinschalig landbouw te bedrijven. Groepen gezinnen werden op deze wijze zelfredzaam gemaakt.
Hierna ziet u een foto-impressie van de officiële opening.

Negen grote prachtig verzorgde panelen vertellen dat verhaal in woord en beeld. Een aantal kleinere foto’s vullen het aan naar deze tijd.
Amalia kreeg, als goede buur van Hoogstraten, de mogelijkheid deze mooie expositie te huren van het Gemeentelijk Museum. Wij zijn de directie daarvoor zeer erkentelijk.

‘Kolonies van Weldadigheid’ loopt tot half mei en is nog te zien op de komende woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur en op de eerste zondag van mei van 10.30 tot 13.30 uur.
Dan verhuist deze tentoonstelling naar Veenhuizen in noord-oost Nederland.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Scroll naar boven