Kerstviering 2016 verwarmt alle harten

Kerstviering 2016 01Op 20 december waren we in een mooi versierde en goed gevulde aula van het Cultureel Centrum bijeen voor onze jaarlijkse kerstviering. De talrijk opgekomen leden konden weer genieten van zang, verhalen, gedichten, muziek met een trekharmonica en natuurlijk de nodige versnaperingen.
 
In een korte inleiding heette Jan Willekens iedereen welkom. Het feest van kerst is een feest van vrede, echter die is vandaag de dag op veel plaatsen op de wereld ver te zoeken. Hierbij was vooral even aandacht voor en medeleven bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn op de avond ervoor.
 
Kerstviering 2016 02Als eerste kwam Joke Jansen met een mooi verhaal, een bezinning over ons leven. Geniet zo veel mogelijk van de tijd die je nog rest. Een bekend filosoof visualiseert ‘de tijd’ aan de hand van een bergwandeling. Je begint er aan, dan bereik je de top om vervolgens weer naar het dal terug te keren. De weg naar de top is soms zwaar, eenmaal op de top geniet je van het mooie uitzicht, de afdaling is minder zwaar. Joke herkende zich in de details zoals deze uitvoerig beschreven zijn over de bergwandeling. 
 
Kerstviering 2016 03
Daarna ging de microfoon naar Ria Willekens. In een onlangs gepresenteerd boek over het driekoningenfeest vond zij een mooi gedicht. Met een humoristische Vlaamse insteek beschrijft het de reis van de drie koningen en het bezoek aan Bethlehem. Ook de valse koning Herodes, pruimtabak en de teveel gedronken jenever kregen een plaatsje in het gedicht.
 
Kerstviering 2016 04
 
Kerstviering 2016 05Voor de afwisseling binnen de viering had Sjat van de Heijning zijn trekharmonica meegebracht. Twee keer werd een aantal kerstliederen gespeeld, de zaal zong en deinde mee. Weer eens iets anders toegevoegd aan onze kerstviering, gewoon leuk.
 
Kerstviering 2016 06Herman Janssen had een WO1-verhaal over licht en vrede in een grensdorpje, naar een volkse tekst van Emiel Fleerackers. Deze was pater-jezuïet, leraar en schrijver in Turnhout (1877-1948). Een gedurfde profetie van de oude dorpspastoor lag aan de basis van een jarenlange vete tussen de koster en de smid. Of: hoe soms het geloof in het eigen gelijk de vrede tussen mensen in de weg staat.
 
Kerstviering 2016 07
 
Kerstviering 2016 08
 
Kerstviering 2016 09
 
Kerstviering 2016 10
 
Kerstviering 2016 11
 
Kerstviering 2016 12
Tijdens de pauze, waarin de leden konden proeven van het kerstbrood, vulde de aula zich verder met de leden van een zangkoor uit Chaam, het gospelkoor All4you. Een heel fijn koor met een mooi repertoire. Na het voortreffelijk presenteren van een aantal kerstliederen en nog een ‘bis’ was een daverend applaus op zijn plaats. Mooi was ook dat je het plezier bij de koorleden van hun gezicht zag afstralen, ze genoten ook zelf van hun optreden.
 
Kerstviering 2016 13
 
Kerstviering 2016 14
Na een dankwoord van Jan Willekens aan allen die op welke wijze dan ook hadden meegewerkt aan het welslagen van de viering werden de ondertussen warm geworden worstenbroodjes en de glühwein rond gedeeld. Hierna kon er nog gezellig verder gebuurt worden onder het genot van extra drankje. Voor herhaling vatbaar volgend jaar!
 
Kerstviering 2016 15
Scroll naar boven