September: Kalender vol weldoeners gepresenteerdAfgelopen zondag, 1 september 2013, was het weer eens volle bak in het Heemhuis. De 27ste heemkalender werd gepresenteerd. Het thema van de heemkalender 2014 is ‘weldoeners’. Tijdens de presentatie werd duidelijk, dat enorm veel mensen in onze gemeenschap zich inzetten voor anderen.

De meeste weldoeners of een vertegenwoordiger van de organisaties waren aanwezig. Dus het was al meteen gezellig met een kopje koffie en een praatje. Na het welkomstwoord van voorzitter Ad Jacobs kreeg Antoon van Tuijl als coördinator van de werkgroep Heemkalender het woord. 

Hij had een tafeltje vol spulletjes klaarstaan. De spulletjes stonden symbool voor het maandelijkse goede doel. Zo stond een aluminium schaaltje met een lepel symbool voor ‘eten’. Op de foto staan twee etende kinderen van het Mexicaanse weeshuis Casa San José, waar Ferry Seegers zich ter plekke voor inzet. Een naaimandje stond symbool voor de van vroeger bekende missie-naaikringen. Een Russisch boek voor de stichting ‘Pavel’ onder leiding van Bep Marcus. Zij en haar vrijwilligers bezorgden arme Russische kinderen in Baarle een fantastische vakantie.

Een panfluitje kondigde de ‘Small World foundation’ aan van Heike van Gils, die actief is Colombia voor verbetering van de landbouw. Een rood hartje voor Trudy Wijnen van de stichting ‘Caritas Roemenië Baarle’, die goederen inzamelt voor Roemenië. Een pen, maar ook griffel met lei verwezen naar onderwijs projecten, zoals een schooltje in Cameroen op initiatief van Pater Jan Braspenning en diverse scholen in Kenia opgericht door Pater Fons Geerts uit Ulicoten. Via een pak koffie kwam de wereldwinkel aan bod. Een eitje in een dop bracht de dorpsontbijten in Baarle en Zondereigen onder de aandacht. 

Ook de opvang van de bootvluchtelingen meer dan 30 jaar geleden, de stichting ‘Kinderen Sante Casa’ die zuster Veerle ondersteunt voor zieke kinderen in een hospitaal in Braziliaanse en de schoenendoosactie met speelgoed voor kinderen in arme landen.

De presentatie was zéér boeiend en ontroerend mede doordat de diverse vrijwilligers bij de overhandiging van de kalender spontaan vertelde over hun werkzaamheden. Het was indrukwekkend en hartverwarmend om dat te horen. Er werd vervolgens een glaasje gedronken en ook prettig na gekeuveld. In de loop van deze maand start de verkoop van de kalender.

Hieronder nog een aantal foto’s van de presentatie.

De ontvangst met een kopje koffie.

Bestuursleden van Amalia aan de praat en aan de koffie.

    

Antoon van Tuijl geeft aan de hand van de spulletjes toelichting over de inhoud van de kalender.

Overhandiging van een kalnder aan Ria Kuijpers als vertegenwoordigster van de missienaaikringen in Baarle.

Bep Marcus neemt de kalender in ontvangst namens de stichting ‘Pavel’

Heike van Gils aan het woord over haar werk in Colombia.

Trudy Wijnen met haar rode hartje voor Caritas Roemenie Baarle.

De broer van Pater Geerts ontvangt de kalender voor de ondersteuning van de scholen in Kenia.

Chris van Oekelen vertelt over haar ervaringen met de opvang van de Vietnamese bootvluchtelingen.

Elly van Tilborg neemt de kalender in ontvangst namens de Wereldwinkel in Baarle.

May Verhoeven kijkt naar de afbeelding van haar dorpsontbijt, al 20 jaar Zondereigen en al 10 jaar in Baarle!

Het nakaarten is begonnen.

De vrachtwagen voor Roemenie wordt bewonderd.

Een bloempje op tafel en een tafelkleedje en een glaasje voor iedereen.


Het werd allemaal weer voortreffelijk verzorgd door onze trouwe helpers, bedankt dames!

Ja Toon, we kunnen er weer een jaar tegen en nu aan de slag met de verkoop van de kalender.

Het was weer de moeite.

Scroll naar boven