Jong op de grens, fotowedstrijd voor de jeugd

fotowedstrijd 2021 03

Van 21 juni tot 15 september organiseert Amalia van Solms in samenwerking met gemeente Baarle-Nassau en mede gesubsidieerd door het programma ‘Jong en Onbegrensd’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een fotowedstrijd voor jeugd (NL en B) van 8-18 jaar. In drie leeftijdscategorieën kunnen zij meedoen en een prijs winnen. Een jury kiest de winnaars en de winnende foto’s worden tentoongesteld van 15 oktober tot 15 november op het Sint Annaplein!

Lees hier het wedstrijdreglement

Deelnameformulier

Lukt het verzenden van de foto niet? Doe het dan via een e-mail naar fotowedstrijd@amaliavansolms.org. Een foto van meer dan 10MB verstuur je via wetransfer naar hetzelfde e-mailadres. Vergeet de gegevens uit het deelnameformulier niet mee op te sturen!

Leven in het grensgebied, elke dag letterlijk ‘op de grens’ lopen, naar school gaan over de grens, internationaal sporten. Hoe is dat als je jong bent? Kun je dat in een foto laten zien? Wij dagen jonge mensen, van 8 tot 18 jaar uit, om mee te doen aan onze fotowedstrijd met het thema ‘Jong op de grens’. En ‘wij’ zijn Heemkundekring Amalia van Solms. Je heem is je eigen leefomgeving, daar houden wij ons mee bezig hier in Baarle. Jonge mensen horen daar ook bij, hoe zij hun Baarle ervaren heeft ons op het idee gebracht voor deze uitdaging. Dus: maak een foto waarin je iets van twee landen of de grens laat zien. Of waarin op een andere manier jouw idee over ‘Jong op de Grens’ wordt uitgebeeld. Je mag een titel aan de foto geven, er een verhaal of gedachte bij schrijven.

Als je mensen op de foto zet, moet je wel hun toestemming daarvoor vragen. Want uit de ingezonden foto’s kiest een jury de mooiste en die komen op een speciale tentoonstelling te hangen zodat iedereen ze kan bekijken. Doe je mee, dan geef je daar automatisch toestemming voor! Vraag ook toestemming aan je ouders om mee te doen. Zorg dat de foto van goede kwaliteit is (2MB minimaal), zodat die ook uitvergroot kan worden. Voor de drie beste fotomakers is er een geldprijs. Maar de eer, daar doe je het natuurlijk voor! Laat zien hoe creatief je bent, hoe je jong bent op de grens!fotowedstrijd 2021 02 

fotowedstrijd 2021 01
Scroll naar boven