Ineke van Strijp benoemd als erelid op 39e ALV

Ineke van Strijp na 32 jaar bestuurslid af

Op de 39e Algemene Ledenvergadering van heemkundekring Amalia van Solms is Ineke van Strijp benoemd tot erelid. Zij is na 32 jaar teruggetreden als bestuurslid. Corry van Erven en Nelly Pieke zijn benoemd als nieuw bestuurslid.

Ineke van Strijp is jarenlang ‘de gastvrouw’ van het heem geweest. Op 31 januari 1983 is zij toegetreden tot het bestuur. Dat bestond toen nog uit 5 personen. Vooral nadat Amalia op 9 september 1989 haar intrek kon nemen in het voormalig gemeentehuis van Baarle-Hertog aan de Kerkstraat, rekende Ineke het tot haar taak het reilen en zeilen in het Heemhuis goed te regelen. Maar ook op andere bijeenkomsten zoals de jaarlijkse kerstviering en nieuwjaarsreceptie was zij altijd paraat en zorgde ze er voor dat het niemand aan iets ontbrak. Amalia is altijd karig geweest met het benoemen van ereleden. We kennen er slechts vier waaronder oprichter Ed Loffelt. De voordracht van voorzitter Ad Jacobs om Ineke van Strijp als erelid te noemen kreeg een enthousiast onthaal van de aanwezige leden.

Ad Jacobs, Maria Voeten en Herman Janssen zijn opnieuw benoemd als bestuurslid (en Ad als voorzitter). Ad Jacobs vond het eigenlijk tijd om na 30 jaar plaats te maken voor een nieuwe voorzitter, maar door het overlijden van Jef van Tilburg heeft hij bijgetekend: “Ik beleef er ook nog altijd veel plezier aan, anders zou ik het niet doen. Samen met de steun van de bestuursleden hebben we er een mooie en actieve vereniging van weten te maken. Dat elan zit er nog steeds in.” Ad Jacobs werd in de vergadering van 6 februari 1985 bij acclamatie tot voorzitter benoemd. De vereniging telde toen slechts 35 leden.

DSC06200

Corry van Erven stelt zich voor op de Algemene Ledenvergaderng

Als nieuwe bestuursleden zijn op de Algemene Ledenvergadering van 18 maart benoemd Corry van Erven en Nelly Pieke. Nelly neemt onder enig voorbehoud het penningmeesterschap op zich.

Herman Janssen gaf de aanwezigen een overzicht van de dit jaar geplande activiteiten. Voor de derde maal in de geschiedenis van het heem richten we onze schijnwerpers op een buurtschap: dit jaar (24 en 25 oktober) op Bedaf. Dit jaar wil de vereniging ook aan de slag met de website en een digitaal foto-archief. En lopen we ons warm voor 150 jaar Bels Lijntje; Harry Benschop gaf al wat zaken aan waar in het kader van een grensoverschrijdend project aan wordt gedacht. Voor deze ‘bijzondere activiteiten’ kunnen we zeker nog actieve leden gebruiken!

DSC06203

De antwoordformulieren voor de quiz liggen klaar

DSC06207

Weet jij het antwoord?

DSC06211

Het was een serieuze zaak

Na de pauze maakte Ad van Hoek het de aanwezige leden knap lastig met 25 vragen over ons heem. Hoeveel leden de vereniging nieuwjaar 2015 telde was nog een makkie: 1700, een aardig verschil met 1985. Maar uit welke stad het glas van de ramen in de kerk van Zondereigen afkomstig was, zelfs de informatie dat we er ooit op Heemreis zijn geweest deed bij de meesten geen lichtje branden. Bij de geboortejaren van Amalia van Solms en de Nederlandse kroonprinses Amalia was het gokken geblazen. In één vraag verslikte zelfs de quizmaster zich: Hoeveel straten in Baarle zijn naar een pastoor genoemd? Alle antwoorden konden op een ‘coulante behandeling’ rekenen: allemaal goed. Lia van Gils was met 24 van de 25 juiste antwoorden de onbetwiste kampioen van de avond.

DSC06214

Quizwinnaar Lia van Gils mocht als eerste haar prijs kiezen

Scroll naar boven