herdruk caféboek ‘voor ’n borrel, een pintje en ’n praotje’

Vanwege de nog beter dan verwachte grote vraag naar het boek ‘Voor ’n borrel, ’n pintje en ’n praotje’ van de hand van Leo Voeten wordt, met ondersteuning van Kon. Drukkerij Em. De Jong, de tweede druk van het boek uitgegeven. Naast de ruime voorinschrijving is het boek ook zeer goed verkocht. Om tegen de komende feestdagen de mogelijkheid nog te kunnen bieden een mooi geschenk aan te schaffen, is tot deze herdruk besloten door het bestuur van de heemkundekring Amalia van Solms. Het boek is verkrijgbaar bij Bruna in Baarle-Nassau en op het Heemhuis.

U020b gezelligheid in café De kroon bij de Kort. Vlnr Gerrit Jansen Nico Josten Gust Boeren Piet Verheijen Louis van de Ackerveken Ad Jansen
gezelligheid bij café de Kroon

 

Opmaak en inhoud van het boek
Mede dankzij het meedenken en de creativiteit van medewerkers van de drukkerij, is het qua opmaak een prachtig boek geworden. Het heeft een harde kaft, telt ca. 250 pagina’s kwaliteitspapier. Auteur Leo Voeten heeft 5 jaar onderzoek gedaan. Het resultaat: 500 jaar cafés, herbergen en brouwerijen in Baarle-Hertog en Nassau, Castelre, Ulicoten en Zondereigen op 300 verschillende locaties komen aan de orde. U vindt ongeveer 500 nieuwe, oude tot zeer oude foto’s en documenten. “Zeker weten, als u straks het boek doorleest, de talrijke foto’s en onderschriften op u in laat werken, zal u ook concluderen dat er heel wat horeca was in de grensstreek. En ongetwijfeld zullen mooie herinneringen bovenkomen. Wie heeft er geen mooie of bijzondere herinneringen aan overgehouden?” aldus de auteur.

Een bijzonder boek voor een scherpe prijs. Is dat geen prachtig geschenk met Sinterklaas of de aankomende feestdagen? Na deze herdruk zal er geen herdruk meer plaatsvinden. Wacht niet te lang.

Scroll naar boven