Lokale Heemreis

In het CCB werden we ontvangen met koffie/thee met lekkere koffiehoek. Daarna in 2 groepen, deze keer met de auto, naar Alphen en naar Gilze.

Wij kregen onze eerste uitleg in het sedumbedrijf SedumExtra door Ria Brouwer. Ze vertelde het hele proces van zaadje tot sedummatten/trays. Dit proces duurt meer dan 12 maanden! Vooral wordt dit product gebruikt als ’n milieubewuste oplossing voor het asthouden van het overmatige regenwater, isolatie, levensduur van daken en tevens vermindert het geluidsoverlast. 

Vervolgens op naar Van Laarhoven, combinatie van architectuur & landschap in Gilze. 

Deze architect vertelde met hart en ziel over zijn helende architectuur. Liet ons ecologische materialen zien. We zagen heel mooie bouwwerken van zijn hand, door heel Nederland, met uiteraard bijna enkel natuurlijke materialen, soms ook voorzien van sedum op de daken. Nu wordt er gewerkt aan een groot en mooi project in Gilze.

Voor we weer vertrokken zag
ik op de binnenplaats een kippenhok. Zelfs dat was ecologisch verantwoord gebouwd…

Bij terugkomst stond de frietbakje klaar.  We kregen friet en een snack (kroket of frikandel). Wat blijven we dat toch lekker vinden, en toch zeker als Martien en José dit lekkers klaarmaken. Ook kregen we nog een ijsje. Aan de bar konden we nog terecht voor een lekker drankje. 

Met droog weer zijn we voldaan weer naar huis vertrokken.

Scroll naar boven