Heemkundekring Amalia van Solms zet Baarle aan de wandel

pb 01 wandelpad
Tijdens de eerste lockdown sloegen de wandelingen van de Heemkundekring reeds aan, maar de laatste week explodeerden de websitebezoeken. De laatste zeven dagen bezochten meer dan 2.500 personen de wandelpagina van Heemkundekring Amalia van Solms.

Inmiddels zijn daar zeventien korte wandelommetjes door de omgeving en het mooie buitengebied van Baarle te vinden.
Vanwaar het succes?
Natuurlijk is corona de aansteker, maar een goede Facebookcampagne gooide olie op het vuur, volgens voorzitter Herman Janssen. Door a-typische wandelroutes met historische informatie, legendes en informatie over natuur hebben de wandelaars een doel en gaan ze echt op ontdekking uit in de eigen omgeving. We horen van verschillende ‘bubbels’ dat ze samen elke week één of twee van die wandelingen lopen.
Wandelingen: https://www.amaliavansolms.org/wat-doen-we/wandelingen
Snel donker
Wandelen in de avonduren wordt steeds moeilijker. Herman raadt ons aan om zeker een kijkje te nemen op de website. Zo kan de rubriek ‘Aon de Proat mee’ enkele donkere avonden vullen. Al meer dan 20 jaar wordt er elk kwartaal een markant persoon uit de regio geïnterviewd. Dit gaat van oud-burgemeesters, oud-leerkrachten tot missionarissen, huisvrouwen, landbouwers en de lokale ondernemer.
Of misschien vindt u het leuk om oude foto’s van Baarle in de Beeldbank te bekijken, of meer te weten te komen over genealogie/stamboomonderzoek?
Aon de Proat mee:

pb 01 kasseienweg

 

Scroll naar boven