Gezellige kerstviering

2015 Kerstbijeenkomst 12
 
Dinsdagavond 15 december vierde onze Heemkundekring weer de jaarlijkse kerstbijeenkomst in de aula van het Cultureel Centrum in Baarle. Ruim 90 leden waren aanwezig om gezamenlijk van de kerstgedachte te proeven. Alhoewel de buitentemperatuur de komende tijd meer op de lente ging duiden, werd de kerstgedachte toch op verschillende wijzen beleefd. Deze keer had de vereniging gekozen voor een enigszins andere invulling van de viering.
 
 
2015 Kerstbijeenkomst 07
 
2015 Kerstbijeenkomst 06
 
Na de koffie en de thee en een kort welkomstwoord door Jan Willekens ging de microfoon naar Ruud Ringers uit Chaam. Ruud is kunsthistoricus en beeldhouwer en verzorgt ook diverse cursussen hierover. Het thema van zijn bijdrage was: ‘Kerst in de kunst’ door de eeuwen heen. Aan de hand van talrijke afbeeldingen op het scherm vertelde hij het kerstverhaal zoals het op veel verschillende manieren door kunstenaars in beeld is gebracht. De onbevlekte ontvangenis, de tocht naar Bethlehem voor de volkstelling, het café waar geen plaats voor hen was, de geboorte in de grot, de komst van de Drie Koningen en de vlucht naar Egypte werden op een zeer kunstzinnige manier in beeld gebracht en toegelicht. 
 
2015 Kerstbijeenkomst 02
 
2015 Kerstbijeenkomst 19
 
2015 Kerstbijeenkomst 18
 
Na tijdens de pauze genoten te hebben van het kerstbrood, verzorgde André Moors een fotovoorstelling. Die was gebaseerd op Kerst, nieuwjaar, Drie Koningen en de winter. Het betrof een fotocollage welke grotendeels samengesteld was uit de collectie van Gerda Norbart voor Ons Weekblad, aangevuld met foto’s uit het eigen bestand van André. Veel bekenden voor de aanwezigen passeerden de revue, kreten van ‘dat is volgens mij die of die….’ of ‘dat was volgens mij daar…’ waren niet van de lucht. Het was bijvoorbeeld mooi om te zien hoe de mensen van Amarant op hun manier innig van Kerst en Driekoningen genoten. De presentatie van André was weer een voorbeeld van hoe vroegere foto’s uit ons werkgebied een beeld van herkenning opleveren bij de aanwezigen. Ruud, André en alle helpers voor en achter de schermen, bedankt!
 
2015 Kerstbijeenkomst 17
 
2015 Kerstbijeenkomst 16
 
2015 Kerstbijeenkomst 09
 
Zoals bij de eerdere vieringen ontbraken daarna het warme worstenbrood en de glühwein niet. Onder het genot hiervan en eventueel nog een consumptie werd er nog geruime tijd nagepraat, ook dat moet op zo’n avond mogelijk zijn. Tot volgend jaar, noteer dinsdag 20 december 2016 alvast in uw agenda. 
 
2015 Kerstbijeenkomst 10
 
2015 Kerstbijeenkomst 01
 
2015 Kerstbijeenkomst 05
 
2015 Kerstbijeenkomst 08
 
2015 Kerstbijeenkomst 13
 
2015 Kerstbijeenkomst 14
 
2015 Kerstbijeenkomst 15
 
 
Scroll naar boven