Genieten van bomen in het centrum van Baarle

Image

Kale bomenwandeling was erg mooi
Onder zeer deskundige leiding van Antoon van Tuijl vond zaterdag 15 november een kale bomenwandeling plaats in ons heem, in het centrum van Baarle. Er werd een bezoek gebracht aan de voormalige kloostertuin achter het Cultureel Centrum en aan de vlak daarbij gelegen tuin (zeg maar gerust park) van Annie van Hilst. Dit unieke park was vroeger eigendom van ‘den ouwe dokter Govaerts’). Annie, bedankt voor de medewerking!
Zo dicht bij huis, zo’n grote verscheidenheid aan schitterende bomen bekijken, het was een genot!
U kon er niet bij zijn? Jammer. Een volgende keer beter. Verderop in dit artikel volgt meer informatie over deze wandeling en kunt u op basis van een fotoreportage meegenieten van hetgeen de deelnemers aan de wandeling zoal te zien kregen.
 
De wandeling was bijzonder leerzaam. We werden door Antoon gewezen op de takkenstructuur, de knoppen en de inhoud daarvan, bladlittekens, baststructuren, de vruchten van de bomen, de bladeren en hun verkleuring, paddenstoelen, enz.

De verscheidenheid aan bomen was in dit kleine stukje Baarle opvallend. We keken onze ogen uit bij de honingboom, tulpenboom, paardenkastanje, rode beuk, esdoorn, treurwilg, atlasceder, hulst, magnolia, krulwilg, berk, linden, enz.

Bijzonder was onze wandeling door het lindelaantje van de voormalige kloostertuin. Een aantal deelnemers kon zich nog heel goed herinneren hoe bijzonder de kloostertuin vroeger was. Jammer genoeg is in de vaart der volkeren veel van dit moois verloren gegaan.

Hoe dan ook, we zagen veel en genoten met volle teugen. Voor velen was het een verrassing dat in het centrum van Baarle zo kort bij elkaar zo’n grote verscheidenheid aan winterverschijnselen aan bomen te bewonderen was.

Antoon, het was geweldig! Volgende keer zijn we weer present voor een wandeling onder jouw deskundige leiding.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Klk hieronder op ‘2’ voor nog een serie foto’s van de kale bomenwandeling

Scroll naar boven