Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Oud schrift

Huwelijk Haegen Peeters 1667 Hilvarenbeek

Moeilijk te lezen deze oude akten. Meestal is het vaak kerklatijn en dan is het ook nog in een lettertype wat heden ten dage niet meer gebruikt wordt.

Muësen of Meeuwesen?

De op 16 september 1919 gemaakte familiefoto op de huwelijksdag van Jan Meeuwesen en Theresia Verheyen
Ons lid Frans Muësen uit Turnhout, geboren en getogen in Meerle (België) is gedurende een flink aantal jaren bezig geweest om zijn familiegeschiedenis uit te spitten.

De Haneveeren van Baol

Image

Boeiende familiegeschiedenis
De ‘Haneveeren’ van Baol is de meer dan treffende titel van het bijzonder fraaie werkstuk naar de geschiedenis van de Baarlese tak van de familie Haneveer. Onderzoeker en schrijver Jeff. S. Haneveer uit Eindhoven, kan er terecht trots op zijn.
Jeff is een regelmatige bezoeker aan ons heemhuis. Als Baarlese Heemkundekring vinden wij het erg interessant dat de familienaam Haneveer, die in ons heem veelvuldig voorkomt, Jeff’s onderwerp van studie is geweest.

Wijk- en huisnummering in Baarle-Nassau

In de periode 1840 tot 1939 bestond Baarle-Nassau uit wijken die elk werden aangeduid met een letter.
De huizen hadden net als nu een huisnummer.
Bij de aanleg van het bevolkingsregister in 1840 bestond de gemeente uit negen wijken, aangeduid met de letters A t/m I. Opmerkelijk is datvoor de wijken A t/m H een doorlopende huisnummering is gebruikt, maar voor wijk I een eigen huisnummering. (1) .