November: Fotopresentatie “uitverkocht”.

Het was een volledig “uitverkocht huis” op dinsdag 20 november 2012 bij de fotopresentatie van André Moors in de Aula van het Cultureel Centrum Baarle. Met 165 toeschouwers, was de zaal volzet. Het was weer een fantastische avond.

 

André had een waaier aan historische foto’s verzameld van mensen uit Baarle. Hij kan als geen ander het publiek boeien met leuke en gevatte uitspraken bij de foto’s. Hij betrok ook het publiek bij de presentatie door regelmatig te vragen wie er op de foto’s stonden. Dus de avond vloog voorbij. Nogal wat mensen zagen inmiddels overleden familieleden of buren op het scherm.

Kleine Ad van Tilborg lust er in 1946 wel pap van! Rechts zijn vader Louis.

Het was een feest van herkenning. In de pauze en na afloop van de presentatie werd druk gepraat : “Heb je die en die gezien? Ken je die nog? Weet je nog wanneer dat was?” Kortom te weinig tijd om alle teruggekomen herinneringen op te halen.

Inmiddels heeft André besloten wegens de grote belangstelling om de fotopresentatie te herhalen op zaterdagmiddag 8 december 2012 vanaf 13.30 uur in de Aula van het Cultureel centrum Baarle. Ook voor deze bijeenkomst moet u zich vooraf opgeven bij André op email; amoors@planet.nl  Geef u tijdig op, want ook dan kan het wel weer eens druk worden!

Hieronder nog enkele foto’s uit de presentatie.

De brandweer van Baarle-Hertog op oefening in 1960. Boven v.l.n.r. Louis Koks, Jos Kin, Fons Koks, Frans Smeulders, Cor Valgaeren, Sooi Adriaansen. Onder v.l.n.r. Tuur v.d. Flaas, Louis Brosens, Jules v.d. Flaes, Harrie van Haeren.

Een mooi plaatje gemaakt in 1946 van stoere Nico Jacobs uit Ulicoten

Het bestuur van de Vrienden van Lourdes v.l.n.r.: Pastoor August Mertens, Gemeentesecretaris Julien Van Haeren, Fons Hermans, Toontje Jansen met fiets, Riet Jansen (de vrouw van Toontje, Miet Koremans, Loois Boeren en Jos Ba (foto 1960).

Scroll naar boven