Mei: Erfgoeddag “erremoei” troef!

Erfgoeddag op zondag 1 mei 2011 stond in het teken van Armoede. In het heemhuis in Baarle was een fototentoonstelling te zien onder het motto “Armoede scherpgesteld”. Er waren ook hapjes van oorlogskost te proeven, zoals gehaktballetjes met veel brood erin, want het vlees was erg schaars, zandgebakkoekjes die werden bereid op de Leuvense stoof, sobere rijstpap en natuurlijk ook dunne wafeltjes voortreffelijk klaargemaakt door Marcel Gulickx. De hapjes werden goed gesmaakt door de bezoekers in het heemhuis onder genot van een kopje koffie.

Dezelfde hapjes aangevuld met peejenvlaai en appelkruimelvlaai met meer kruimel dan appels waren te proeven in de gymzaal van basisschool “De Horizon”. Er was daar ook een interactieve tentoonstelling te zien, waarin men geconfronteerd werd met de diverse aspecten van armoede. Armoede is immers niet alleen een kwestie van honger lijden en geen geld hebben, maar het heeft op tal van terreinen gevolgen zoals op gebied van gezondheid, onderwijs, kleding etc.

Twee lieftallige dames gekleed in zwarte jurken uit vroegere tijden ontvingen de bezoekers in Zondereigen om hen naar de barre tijden van vroeger terug te brengen. En dat lukte hen goed. Bedankt Hilde en Monique!

Een blik op de foto’s van armoede scherpgesteld in het heemhuis in Baarle.

De oorlogskost op een rijtje.

Marcel glimlacht tevreden boven zijn dunne wafeltjes!

Het was niet druk in Zondereigen maar de bezoekers, die er kwamen werden goed ontvangen!

Scroll naar boven