Eerste zomerwandeling

Amalia gaat op verkenning

We zijn inmiddels gewend aan de zomertijd met zijn lange lichte avonden. Onze biologische klok heeft haar ritme gevonden. Daarom start Amalia weer met haar zomeravondwandelingen. Op donderdag 2 mei a.s. is de eerste.

Zoals we gewend zijn verzamelen de deelnemers tegen 19.00 uur in het Heemhuis, zodat we stipt op tijd carpoolend kunnen vertrekken naar het startpunt van de wandeling.

Dit jaar heeft elke avondwandeling een natuur(historische) invulling. Amalia koos vijf totaal verschillende landschapsdelen in ons heem om daar eens grondig op verkenning te gaan.

Onze eerste wandeling is gewijd aan ‘de beemd’. Wij proberen zoveel mogelijk natuurlijke, biologische, ecologische, geologische en historische elementen van de middeleeuwse hooilandjes te ontdekken.

Veel meer dan vier kilometer zullen we niet afleggen, want er is veel te zien en te horen. Verhalen van eigen waarnemingen zijn zeer welkom. Vragen ook!

Neem uw verrekijker mee en als het kan ook een loep. En vooral, trek hoge waterdichte schoenen aan of misschien zelfs laarzen. Amalia kan niet garanderen dat tegen 2 mei de paden allemaal opgedroogd zijn.

Ook dit nog. Leden en niet-leden zijn welkom. Intekenen hoeft niet en deelname is gratis.

Scroll naar boven