Een (straat)kei van een boek!

Kei van een boek01a
De schrijvers van het boek, Dennis en André Moors.

Komend najaar brengt Amalia een nieuwe versie uit van het prachtige, grote en kleurrijke boek “Straten met een verhaal”. Binnenkort gaan de persen bij de Koninklijke Drukkerij Em. de Jong bv weer draaien voor het boek van maar liefst 43 x 33 cm met harde kaft en bijna 300 pagina’s kwaliteitspapier. Die tweede uitgave beschrijft alle per 1 juni 2021 gekende 226 straten van Hertog, Nassau, Castelre, Ulicoten en Zondereigen in woord én beeld.

Kei van een boek02b
Oordeelstraat: Fons v.d. Heijning voor het huis van Jan v.d. Heijning en Liza Hoefmans (ca. 1947, Ad Kuijpers).  

In 2010 verscheen de eerste uitgave. In een mum van tijd was deze uitverkocht, tot spijt van velen die te laat waren om het boek aan te schaffen. De schrijvers van het boek van 2010, André Moors en zijn zoon Dennis, zijn alweer geruime tijd in de weer om die tweede uitgave mogelijk te maken. De teksten zijn waar nodig geactualiseerd. Een aantal oude en zeer oude foto’s is vervangen door andere. En dat geldt ook voor een aantal nieuwe foto’s. Alleen al het bekijken van meer dan 800 foto’s is een lust voor het oog! Achterin het boek vindt u een grote kleurenplattegrond waarop alle straten zijn ingetekend. Ja, zelfs de 95 zandwegen e.d. in het buitengebied die een officiële straatnaam hebben, staan erop vermeld. Het boek is een absolute aanrader. Het zou geweldig zijn als in ieder gezin het boek aanwezig is!

Kei van een boek03b
Boschoven: een van de mooiste straatbeelden in Baarle. Rechts vooraan een goed gerestaureerde Vlaamse schuur (2021, André Moors).  

De prijs voor het boek is:
– bij voorschrijving vóór 1 augustus: 22,50 euro (gelijk aan de prijs van 11 jaar geleden);
– na de voorinschrijvingstermijn: 25,00 euro (eveneens zoals in 2010);
– als klap op de vuurpijl, mensen die het in 2010 al aanschaften, betalen nu voor de tweede uitgave: slechts 10,00 euro!

Hoe kan dat?
Wel, deze zeer aantrekkelijke prijzen zijn mogelijk door de geweldige medewerking van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong bv en het grote sponsorbedrag van directeur Joep de Jong.

Kei van een boek04b
Stationsstraat: het personeel van confectiefabriek Lehmann. De fabriek stond naast de huidige Aldi (1953, Werner Lehmann).

Voorinschrijving, ophalen en betalen van de bestelde boeken
De voorinschrijvingen moeten dus gedaan worden vóór 1 augustus.
U kunt dat doen door het onderstaande formulier in te vullen en vervolgens op ‘Verzenden’ te klikken. Tijdig wordt bekendgemaakt waar, hoe en op welke dagen in oktober het boek kan worden opgehaald. U betaalt bij afhaling van het boek.

Kei van een boek05b
Maaijkant: bij de boerderij poseren bewoners en buren (1938, Lia Josten). 

{chronoforms5}Straten_met_een_verhaal{/chronoforms5}

Scroll naar boven