winterwandeling

01Kerstwandeling26
Al vóór half negen verzamelen op dinsdag 29 december wel dertig wandelaars in en bij het Heemhuis. We vertrekken extra vroeg omdat de etappe tot aan de koffiepauze wat langer is dan we gewend zijn. Wij houden ons dit jaar niet aan de uitgepijlde kerstwandelingen. Antoon heeft een eigen route uitgezocht.
 
Via het Bels Lijntje gaan we naar Boschoven en langs ‘Meske Vermoord’ trekken we over het ruime open akkergebied van de Dekt. Het is ideaal wandelweer. In Alphen pikken we het Bels Lijntje opnieuw op en volgen dat tot aan de Oisterwijkse straat. Zo bereiken we om half elf het beroemde punt van ‘stal en schuur’.
 
02Kerstwandeling04
 
03Kerstwandeling05
 
04Kerstwandeling03
 
Conny en Johan van Alphen verlenen ons gastvrijheid in hun fantastisch ingerichte Vlaamse schuur. Zo verrassend! Onze wandelaars kijken hun ogen uit naar de zeer romantische en originele ruimte waar ons Ria de koffie al klaar heeft staan.
 
07Kerstwandeling23
 
05Kerstwandeling01
 
Om elf uur gaan we door over de kinderkoppen van de Oude Rielseweg, langs het bungalowpark en door de bossen van het Zand, door de Zandstraat naar Alphen centum. 
 
08Kerstwandeling24
 
09Kerstwandeling22
 
10Kerstwandeling10
 
11Kerstwandeling11
 
12Kerstwandeling06
 
Wat verderop hebben Toon Timmermans en enkele andere trouwe heemmannen hun Streekmuseum speciaal voor ons geopend, zodat we in een lekker verwarmde ruimte naar de prachtige kerststallenverzameling kunnen kijken en ons lunchpakket kunnen aanspreken. Ook hier een welgemeend ‘dank je wel’ voor de gastvrijheid.
 
16Kerstwandeling19
 
19Kerstwandeling18
 
22Kerstwandeling17
 
23Kerstwandeling15
 
Via het mooie ‘Brokkepad’, het Hooispoor, Kwaalburg, een bosgebied en open landerijen komen we weer in Baarle aan.
 
25Kerstwandeling12
 
26Kerstwandeling30
 
28Kerstwandeling29
 
Antoon heeft blijkbaar met de natte vinger de afstand van deze wandeling berekend. Hij schreef iets van ‘om en nabij 15 kilometer’. Meerdere navigatiesystemen geven aan dat we op wel 20 kilometer uitkomen. Het kostte soms wel wat meer inspanning dan gewenst, maar we arriveren allemaal samen. Toch mooi volbracht!
 
30Kerstwandeling27
 
31Kerstwandeling28
 
Scroll naar boven