Drie nieuwe ommetjes op Dag van de Trage Weg

Amalia’s werkgroep zandwegen op een laatste inspectieronde voor de ommetjes: ‘Alle markeringen zijn in orde gebracht.’

Amalia’s werkgroep zandwegen op een laatste inspectieronde voor de ommetjes: ‘Alle markeringen zijn in orde gebracht.’

Al enkele jaren doet Amalia enthousiast mee aan de Dag van de Trage Weg. Dit jaar presenteren we samen met de VVV-Baarle drie nieuwe wandelommetjes, waarvan één ommetje als een heuse dagtocht kan worden bestempeld. De burgemeester van Baarle-Nassau neemt de eerste folder in ontvangt waarin de drie ommetjes (6, 10 en 18 km) tussen Baarle en Zondereigen zijn opgenomen.

De Baarlese ‘Dag van de Trage Weg’ is één van de 165 activiteiten die verspreid over Vlaanderen in het weekend van de Dag van de Trage Weg (17 en 18 oktober) worden georganiseerd. Het is inmiddels de negende editie. Met de Dag van de Trage Weg wil de vzw Trage Wegen een krachtig signaal geven voor meer en betere trage wegen: wegen die juist voor de trage weggebruiker, wandelaar, fietser, ruiter, aantrekkelijk zijn. De drie nieuwe ommetjes lopen voor het grootste deel juist over deze trage wegen. In ons geval over zandwegen, kleine paadjes en ook zo maar dwars door het veld over ‘laarzenpaden’. Onderweg is er veel te zien aan bijzondere landschappen en erfgoedlocaties, nog een reden waarom Amalia zich inzet voor deze ommetjes. Enkele van de in de drie ommetjes opgenomen wegen zijn speciaal voor de wandelaar opengesteld. Zondag 18 oktober wordt een deel van het parcours van de ommetjes ingewandeld. Het wordt een tochtje van zo’n zeven tot acht kilometer. Afspraak om half twee bij camping De Heimolen op de weg tussen Baarle en Zondereigen. Dan wordt eerst de folder gepresenteerd. Na afloop trakteert Amalia de wandelaars nog op een drankje en krijgt iedereen de folder mee naar huis. Zorg voor aangepast schoeisel!

unnamed 2

In het Heemhuis ligt voor geïnteresseerden een brochure ter inzage waarin veel activiteiten van de Dag van de Trage Weg zijn opgenomen. Of kijk op www.dagvandetrageweg.be.

Klik hier voor meer wandelommetjes in Baarle en omgeving

Scroll naar boven