Digitale Beeldbank is vernieuwd!

Beeldbankaankondiging

De werkgroep Digitale Beeldbank is al enige tijd bezig met het digitaliseren van alle beeldmateriaal van ons erfgoed. Er staan al meer dan 6.000 foto’s en meer dan 6.000 bidprentjes op de website van Amalia. Op de achtergrond worden foto’s, bidprentjes en documenten door een aantal vrijwilligers gescand en in een database geplaatst, voorzien van tekst en uitleg. Al dat werk is zichtbaar op deze website. 

Onder de knop ‘Beeldbank’ kunt u kiezen uit Beeldmateriaal of Bidprentjes. Deze beide pagina’s zijn nu geheel vernieuwd. De belangrijkste wijziging is de presentatie van de afbeelding. Op de ‘oude’ website konden we de afbeeldingen alleen in een zogenaamde lijst weergave tonen, nu kunnen we ook de afbeeldingen in een raster weergave laten zien. Dat maakt het bladeren door de vele pagina’s met foto’s of bidprentjes een stuk aangenamer.

Ook is het zoeken naar een bepaalde foto of bidprentje sterk verbeterd, mede door de toevoeging van de optie om uitgebreid te zoeken met filters. En als u rechts bovenaan op de letter ‘i’ klikt, krijgt u tips om nog beter te kunnen zoeken.

Nieuw is ook dat u voortaan direct een reactie kunt versturen bij de afbeelding die u bekijkt. Dus heeft u een tip, aanvulling of opmerking bij een afbeelding of bidprentje, druk op de knop ‘reageer op dit object’ en u kunt direct in een e-mail reageren. De vrijwilligers van de werkgroep Beeldbank zitten klaar om uw reacties te verwerken. Mocht u interesse hebben om mee te werken aan het digitaliseren van ons erfgoed, neem dan contact met ons op per mail via beeldbank@amaliavansolms.org of spreek een van de coördinatoren aan: Leo Voeten, Frans Vermeer of Frans van Geijn.

Scroll naar boven