Mijlpaal van 25.000 gedigitaliseerde foto’s op de Beeldbank

Digitale Beeldbank Heemkundekring Amalia van Solms behaalt indrukwekkende mijlpaal van 25.000 gedigitaliseerde foto’s!


Baarle – Werkgroep Digitale Beeldbank van de Heemkundekring Amalia van Solms bereikt de kaap van 25.000 gedigitaliseerde foto’s, bidprentjes, boeken en dergelijke. Deze dynamische werkgroep, bestaande uit een 12-tal enthousiaste vrijwilligers, staat bekend als een van de meest actieve binnen de heemkundekring. Hun voornaamste missie is het digitaliseren en openbaar beschikbaar stellen van het waardevolle erfgoed dat gedurende vele jaren is verzameld.

Doelstelling: Erfgoed Digitaliseren en Delen

De collecties bevatten foto’s, bidprentjes, rouwbrieven, video’s, boeken en veel meer… Ontdek je familiebanden in Baarle door simpelweg op onze website de achternaam in de zoekbalk in te voeren op onze website of vindt foto’s uit je eigen verengingsverleden, school, gebeurtenissen etc. terug door de naam of onderwerp in te geven. Enkele voorbeelden:

  • Wouters (227 foto’s)
  • Verhoeven (404 foto’s)
  • Raeijmaekers (105 foto’s)
  • Versmissen (200 (foto’s)
  • Gloria (112 (foto’s)
    Dosko (40 (foto’s)
  • Harmonie ST. Remi (190 (foto’s)
  • Brandweer (316)
  • Klassefoto (539)


Ontdek Ons Erfgoed: Gratis toegankelijk voor iedereen

Bezoek onze website om alle foto’s en bidprentjes te ontdekken:
https://www.amaliavansolms.org/collectie/afbeeldingen-bibliotheek
https://www.amaliavansolms.org/collectie/bidprentjes

Beeldbank Café: Samenwerken in Gezelligheid

Vrijwilligers ontmoeten elkaar wekelijks op donderdagochtend in het heemhuis tijdens het Beeldbank Café. Onder het genot van koffie of thee werken zij gezamenlijk aan de digitalisering van de foto’s en ander erfgoed. Sommige vrijwilligers dragen ook vanuit huis bij aan dit waardevolle initiatief.


Realisaties en Planning: Een Terugblik en Vooruitzicht

Sinds de oprichting in 2018 zijn er al indrukwekkende resultaten geboekt, met de documentatie van meer dan 18000 bidprentjes en 25.000 foto’s, boeken, documenten, video’s, en meer. Een aanzienlijk deel van dit materiaal is vrij toegankelijk via onze website. Ondanks deze prestaties bevindt de Digitale Beeldbank zich nog in de beginfase van haar digitaliseringsproject. De werkgroep werkt met plezier en enthousiasme gestaag verder.

Heb jij relevante foto’s, bidprentjes, boeken of ander erfgoed? Wij bekijken en digitaliseren ze graag. U ontvangt desgewenst alles na verwerking terug.

Wil Je Helpen? Doe Mee!

Ben jij geïnteresseerd om samen met ons te ontdekken wie er schuilgaan achter de gezichten op oude foto’s of wil je graag de diepte ingaan van erfgoed op foto’s en in documenten? Meld je dan aan via info@amaliavansolms.org of beeldbank@amaliavansolms.org

Bezoek burgemeester ter ere van het 5 jarig bestaan van de werkgroep

Foto: Frans van Geijn geeft tekst en uitleg aan burgemeester Frans de Bont van Baarle-Hertog)

Burgemeester Frans de Bont van Baarle-Hertog bracht vorige week een werkbezoek aan het heemhuis aan de Kerkstraat in Baarle-Hertog. Hij kwam speciaal voor de werkgroep Digitalisering, die iedere donderdag voormiddag met 10-12 personen bezig is met het werken aan de Digitale Beeldbank van ons Baarle. De burgemeester was erg onder de indruk van het vele werk dat in de afgelopen 5 jaar door de werkgroep is verzet. Met belangstelling luisterde hij naar de uitleg van de werkgroepleden, hoe de database gevuld wordt met gedigitaliseerde foto’s, bidprentjes en documenten. Natuurlijk heeft hij ook kunnen ontdekken dat ook zijn familie terug te vinden is in de Beeldbank.

Maar het belangrijkste nieuws was natuurlijk dat de beeldbank het erfgoed van de gemeente Baarle-Hertog/Nassau openbaar maakt via het internet, zodat iedereen waar en wanneer hij wil dit kan raadplegen op de computer, tablet of gsm.

Voor vragen of suggesties kun je terecht bij

Of

Scroll naar boven