Congres ‘De vorstelijke Kempen’

Heemkundekring Amalia van Solms en Kempens Geheugen (Centrum voor de Studie van Land en Volk van de Kempen vzw) organiseren op zaterdag 2 december 2023 in de aula van het cultuurcentrum in Baarle het 56e Algemeen-Kempische Congres, met als thema ‘De vorstelijke Kempen’. Je kunt hiervoor nog inschrijven.

Het congres begint om 9.30 en wordt om 17.00 uur afgesloten. Op het programma staat onder andere een lezing van Bas Aarts, ‘Texandrië: het bezit van het stift Thorn en de opmars van de hertog’. Fred Stevens vertelt over ‘Het Land van Turnhout in handen van Oranje’. De ruil van het Land van Turnhout door aartshertog Albrecht tegen het aandeel van Filips Willem, prins van Oranje, in de zoutziederijen van Salins (1612-1614). Adri van Vliet behandelt het thema  ‘Vorstelijke domeinen in de Meierij van ’s-Hertogenbosch’.

Onze eigen voorzitter Herman Janssen is na de broodjeslunch aan de beurt met: ‘Vorstelijk gered door Amalia van Solms. Baarle, wereldhoofdstad van de enclaves’. Robert Peels en Joke Peels-Mollen gaan in op ‘De Brabantse basis van de Royal Loo Hawking Club’. Het leven van hofvalkenier Adriaan Mollen. Danny van der Veken heeft het over: ‘Het Koninklijk Domein der Kempen 1850-1950’.

Inschrijven is noodzakelijk. Gelieve u digitaal, schriftelijk of per e-mail aan te melden vóór zondag 19 november.

De inschrijving is pas geldig na ontvangst van betaling.

Deelnameprijs:

  • 50€/pp. (hele dag met broodjesmaaltijd)
  • 40€/pp. (hele dag zonder broodjesmaaltijd)
  • 30€/pp. (halve dag met broodjesmaaltijd)
  • 20€/pp. (halve dag zonder broodjesmaaltijd)

In deze bijdrage zijn ook koffie, thee, drank, versnaperingen en een consumptie ter afsluiting begrepen.

Rekeningnummer: BE17 0680 4401 8021 (BIC: GKCCBEBB)

Op naam van: Centrum voor de Studie van Land en Volk van de Kempen / CLSVK

Met vermelding van: ‘Jaarcongres 2023’

Scroll naar boven